Dezvinovăţirea lui Bacal: Nu pot să spun că am dat o palmă. Am certat, am ridicat mâna şi am atins pe faţă



 

Antrenorul lotului naţional de judo a ajuns celebru în toată lumea. Veaceslav Bacal şi-a lovit un elev în timpul Campionatului Mondial de juniori şi a fost descalificat pentru şase luni de forul internaţional. Antrenorul şi-a cerut scuze şi a spus că regretă cele întâmplate. 

Veaceslav Bacal nu şi-a putut controla emoţiile după ce elevul său, Denis Vieru, a fost eliminat din primul tur la Campionatul Mondial de Judo rezervat juniorilor. Potrivit presei, după ce sportivul de 18 ani a părăsit salteaua, Veaceslav Bacal i-ar fi dat o palmă. 

"Nu că l-am lovit. Eram un pic nervos cu arbitrajul. După ce s-a terminat meciul comportamentul lui nu era normal. Nu pot să spun că am dat palmă. Am certat, am ridicat mâna şi am atins pe faţă"

Denis Vieru: "Înainte de meci, antrenorii lovesc pentru trezirea sportivilor, dar după meci eu nu ştiu. A fost ce a fost. Asta a fost aşa doar simbolic, pentru învăţare. Nu ţin niciun rău la fel ca şi profesorul". 

Antrenorul Veaceslav Bacal regretă cele întâmplate, iar preşedintele federaţiei naţionale de judo a decis să nu-l sancţioneze: "Eu mi-am cerut scuze şi în faţa federaţiei internaţionale şi în faţa federaţiei noastre şi domnului preşedinte şi acelaşi sportiv. Nu a fost ceva grav, dar nu a fost un gest frumos din partea mea şi îmi parte foarte rău." 

"A fost un eşec. S-a vorbit cu sportivul. S-a vorbit cu antrenorul. Este ceea ce nu ne face faţă. Nu a fost o lovitură de inamic. Cum nu ar fi uşor spus sau mai dur. Prostia a fost făcută şi a fost descalificat pe şase luni de zile", a comentat Andreo Golban, preşedinte Federaţiei Moldovenşti de Judo. 

Chiar dacă a scăpat basma curată în faţa forului naţional, Veaceslav Bacal a fost suspendat pentru jumătate de an de Federaţia Internaţională de judo, însă antrenorul lotului naţional vrea să atace această decizie pentru a i se reduce din pedeapsă.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑