Părerea lui Pavel Cebanu despre cea mai slabă poziţionare din istorie a Moldovei în clasamentul FIFA



foto: publika.md

Preşedintele Federaţiei de Fotbal, Pavel Cebanu, susţine că topul FIFA nu reflectă realitatea din fotbalul moldovenesc. În clasamentul pentru luna noiembrie, naţionala a ajuns pe locul 154, aceasta fiind cea mai slabă poziţionare din istorie.

Naţionala Moldovei a coborât 22 de poziţii în clasamentul mondial şi este mai slab clasată decât aşa ţări exotice ca Barbados sau Curacao. Preşedintele federaţiei de fotbal, Pavel Cebanu spune că jucătorii naţionalei noastre trebuie să demonstreze că au valoare şi să nu privească în clasament.

"Când încă eram pe locul 37, eu spuneam că această nu arată ce este exact la noi în fotbal. Noi eram pe locul 37, dar noi ştiam că noi nu merităm acest loc. Noi trebuie să câştigăm meciuri la selecţionată, dar nu să ne ridicăm în ierarhia topului FIFA", a declarat Pavel Cebanu.

Totodată, Cebanu este de părere că fotbalul nu se dezvoltă la noi în ţară din cauza mentalităţii tinerei generaţii.

"Trebuie de dat computerele acestea la o parte, poate ele te ajută să dai un examen la şcoală unde nu te vede nimeni. Aici tu eşti pe teren şi toată lumea te vede. Aici trebuie să gândeşti. Computerul pentru tine nu poate să gândească pe teren".

Naţionala de fotbal nu a mai obţinut o victorie de un an şi jumătate, iar fundaşul Igor Armaş susţine că selecţionata trebuie să simtă din nou gustul victoriilor pentru a-şi reveni din perioada dezastruoasă în care se află.

"Am uitat şi eu de când nu am învins la naţională. Este timpul. Este ruşinos ceea ce se întâmplă, dar noi trebuie să schimbăm mentalitatea şi să obţinem rezultate în timpul apropiat. Chiar acum la meciul cu Azerbaidjan trebuie numai victorie".

Moldova va disputa ultima partidă din acest an pe 17 noiembrie. "Tricolorii" vor întâlni în deplasare selecţionata Azerbaidjanului.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑