Actorul american Leonardo DiCaprio a devenit co-proprietar al echipei Venturi Grand Prix



011 декабря 2013

 

Leonardo DiCaprio, nominalizat la Oscar de trei ori, nu a rezistat tentaţiei şi s-a implicat în sport. Celebrul actor american a devenit unul din fondatorii echipei Venturi, care va participa în Formula E, competiţie destinată monoposturilor electrice.

Numele echipei este Venturi Grand Prix şi este deţinută în mod egal de producătorul auto francez Venturi şi cunoscutul actor american Leonardo DiCaprio.

Echipa va participa în Formula E cu un monopost motorul căruia va avea 3000 de cai putere. Producerea automobilului a început cu patru ani în urmă, iar în 2010 acesta a stabilit recordul de viteză pe uscat pentru un vehicul electric: 491,2 kilometri pe oră.

Actorul, care va avea un aport semnificativ în finanţarea echipei, consideră că această investiţie este una de perspectivă. "Viitorul planetei noastre depinde de abilitatea de a adopta vehicule eficiente şi curate din punct de vedere ecologic. Venturi a decis să creeze o echipă de curse prietenoasă cu mediul înconjurător şi sunt bucuros să fac parte din acest proiect", a declarat DiCaprio, care va deţine 50 la sută din acţiunile echipei.

Venturi a completat grila sezonului inaugural în Formula E, devenind ultima echipă care s-a înscris în campionatul monoposturilor electrice. Pe lângă Venturi, pentru titlu vor lupta alte nouă echipe care vor au finanţatori din Europa, Asia şi America de Nord. Primul sezon din istoria competiţiei va lua startul în luna septembrie a anului viitor.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑