O gimnastă şi un luptător au fost declaraţi cei mai buni sportivi americani ai anului



011 декабря 2015
Foto: teamusa.org

Simone Biles, cvadrupla campioană mondială la gimnastică artistică, a fost desemnată sportiva anului în Statele Unite, de către Comitetul olimpic american, în timp ce la masculin titlul a revenit luptătorului Jordan Burroughs. 

În vârstă de 18 ani, Biles a cucerit în luna octombrie, la Glasgow, al treilea său titlu mondial consecutiv la individual compus, performanță pe care nicio altă gimnastă din lume nu a mai reușit-o până acum.

Simone Biles are în palmares 14 medalii la Campionatele Mondiale, 10 dintre ele de aur. La Glasgow, sportiva din Statele Unite a cucerit patru medalii de aur, la individual compus, paralele, sol și pe echipe, precum și una bronz, la sărituri.

Jordan Burroughs a câștigat, la rândul său, anul acesta al treilea titlu de campion al lumii la lupte libere, categoria de 74 kilograme, cu ocazia Mondialelor de la Las Vegas, după cele obținute în 2011 și 2013. El este campionul olimpic en titre la această categorie. În cursul anului 2014, Burroughs a mai devenit campion la Jocurile Panamericane, precum și la Cupa Mondială.

Trofeul rezervat celei mai bune echipe a anului a revenit selecționatei feminine de fotbal a Statelor Unite, campioană mondială pentru a treia oară, anul acesta în Canada, după o finală câștigată în fața Japoniei, scor 5-2.

La Mondialul canadian, Caril Lloyd a fost distinsă cu Balonul de Aur, atribuit celei mai bune jucătoare a competiției, iar Hope Solo cu Mănușa de Aur, premierul acordat celei mai bune portărițe.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑