Schimbare de șefie la Federația Moldovenească de Judo! Cine l-a înlocuit pe Ion Vinaga



Foto: moldova.sports.md

Lovitură de teatru la Federaţia Moldovenească de Judo! Omul de afaceri Ion Vinaga şi-a prezentat demisia, după ce a fost ales acum o lună în această funcţie, iar în locul lui noul preşedinte a fost votat fostul judocan Andrei Golban.  

Andrei Golban a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei de Judo la adunarea generală extraordinară. În vârstă de 40 de ani, Golban a avut rezultate remarcabile în cariera de sportiv. El a reprezentat Moldova la Jocurile Olimpice din 1996, iar ulterior a cucerit argintul la Campionatul European de la Oviedo din 1998. În prezent fostul judocan a devenit om de afaceri. 

"Vrem să facem temelia de la ţară, pentru că majoritatea medaliilor pe timpuri era de la ţară. Acum s-a pierdut această tradiţie. Vrem să reîntoarcem tradiţia asta veche ca mulţi să muncească. Pentru a deveni campioni olimpici şi a ajunge în lotul Republicii Moldova trebuie să luăm candidaturile şi să le creştem de mici copii", a declarat Andrei Golban.

Fostul preşedinte al Federaţiei de Judo, Ion Vinaga, şi-a prezentat demisia la doar o lună de la numirea sa în funcţie. Vinaga a promis că îi va susţine financiar şi în continuare pe judocani.

"Am considerat că mult mai efecient o să fie ca să ajut judocanii şi sportul din Republica Moldova dacă o să mă deplasez peste hotare. Am foarte multe deplasări. Dacă o să fie pe loc, atunci n-am să-i pot susţine financiar", a spus fostul președinte al Federației de Judo, Ion Vinaga.

"El o să se ocupe cu business-ul, e cu noi, nu ne-a părăsit. O să ne ajute. Am hotărât noi toţi împreună că să-l propunem pe domnul Andrei Golban, care este un sportiv de performanţă mare. Să sperăm că el va fi și un organizator bun la federaţia de judo", a mărturisit președintele de onoare al FJ, Veaceslav Manolache.

Mandatul lui Andrei Golban va expira peste 4 ani. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑