Premii fabuloase pentru sportivii ce vor obține medalii la JO de la Rio. Cum se explică majorarea



foto simbol: guim.co.uk
Prime istorice pentru sportivii care vor cuceri medalii la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre potrivit căruia statul va oferi câte 3 milioane de lei campionilor olimpici care vor câștiga medalii de aur, 2,6 milioane - celor care vor obține medalii de argint și 2 milioane de lei celor cu medalii de bronz.
Sportivii care se vor clasa pe următoarele cinci locuri ar putea câștiga între 200 de mii și 600 de mii de lei.
"Reişind din austeritatea financiară şi din suportul, care vine din partea Guvernului, am considerat important şi necesar ca să există un stimul pentru sportivi, pentru că noi deja avem mai mulţi sportivi de top din Republica Moldova, care au ales să reprezinte alte ţări", a precizat ministrul Tineretelui şi Sportului, Victor Zubcu. 
"Părerea mea este bună, pentru că s-au mărit premiile. Ce nu mi-a plăcut este faptul că primile vor fi oferite sportivilor care vor ocupa cel puțin locul 8. Olimpiada trecută a fost până la locul 12", a spus luptătorul Nicolai Ceban.
"Este o motivaţie foarte bună pentru viitorii sportivi, care se vor gândi, dacă câştigă această medalie nu vor pleca peste hotare. La sfârşit pot acumula o sumă, care poate să facă fericit pe om", a menționat preşedintele Federaţiei de Judo din Moldova, Andrei Golban.
La Jocurile Olimpice din anul 2012, care s-au desfășurat în Londra, Marea Britanie, sportivii moldoveni Cristina Iovu și Anatol Cârâcu au cucerit două medalii de bronz la haltere.
Atunci, prima pentru medalia de aur a fost de aproximativ 1,5 milioane de lei, astfel că sportivii care vor deveni campionii olimpici la ediţia din acest an a Olimpiadei vor încasa un bonus de două ori mai mare.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑