Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Germaniei! "Dublă" Honda, podium pentru Rossi



 

**Marc Marquez a câștigat** Marele Premiu al Germaniei! 

UPDATE: Spaniolul Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Germaniei la MotoGP.

Campionul mondial a obținut, astfel, a doua victorie a sezonului, pe un circuit unde a fost imbatabil încă din 2010. An de an, Marquez a obținut pole position și victorie, indiferent de clasa la care a concurat, acesta fiind al șaselea succes de acest fel la Sachsenring.

Duminică, în MP al Germaniei, Marquez a fost urmat în clasament de conaționalul și colegul său de la Honda, Dani Pedrosa. Locul al treilea i-a revenit lui Valetino Rossi (Yamaha).

În urmă cu două săptămâni, în Marele Premiu al Olandei, Rossi a fost câștigător, după un duel extrem de strâns și de dur cu Marquez.

></span></p><p><span style=UPDATE: Belgianul Xavier Simeon a terminat pe primul loc în Marele Premiu al Germaniei la Moto2 și și-a trecut în cont prima victorie la această clasă, în cel de-al 6-lea sezon petrecut ca pilot în competiția destinată motocicletelor de 600 cc.

Xavier Simeon a devenit primul belgian care câștigă o etapă în MotoGP. Ultimul belgian care a câștigat o etapă în Campionatul Mondial de Motociclism Viteză a fost Didier de Radigues, în 1983.

Pe Sachsenring, Simeon a plecat al doilea din grilă și a făcut o cursă de așteptare perfectă. În ultimele tururi, l-a depășit mai întâi pe Franco Morbidelli, iar mai apoi pe liderul Johann Zarco. Francezul și-a pus toata experiența în joc, dar Simeon s-a apărat fantastic si a trecut primul linia de sosire la finele celor 29 de tururi.

Xavier Simeon este doar al 3-lea belgian din istorie care câștiga o etapă de motomondial. Prezent în MotoGP din 2010, el a stopat așteptarea unui pole în 2013, după două decenii și jumătate, iar mai apoi a luat și primul podium, pe când evolua în echipa Tech 3.

Podiumul clasei Moto2 a fost completat pe ultima treapta de Alex Rins. Debutantul spaniol ajunge la a 4-a performanță de gen în 2015 și urcă, în urma rezultatului din Germania, o poziție în clasament. Locul pe podium i-a fost făcut cadou în ultimul viraj, când Franco Morbidelli a căzut și l-a luat în decor și pe Tito Rabat, care a venit pe Sachsenring cu clavicula fracturată. Rabat pierde astfel toate punctele și îi permite liderului general Johann Zarco să se desprindă la un neverosimil avans de 65 de puncte în clasament, după doar prima jumătate a sezonului.

"Am făcut o cursă bună și am avut un ritm bun. Am avut încredere, fiindcă motocicleta mea a fost foarte bună pe parcursul întregului weekend. De multe ori în trecut am început din prima linie, dar nu am avut oportunitatea să ajung pe podium. De data asta, m-am gândit: ok, voi profita de ocazia asta.", a declarat Xavier Simeon, potrivit site-ului oficial al MotoGP.

></p><p><img src=, a declarat Danny Kent, la finalul cursei din Marele Premiu al Germaniei.

></p><p><em>Sursa foto: motogp.com</em></p><p> </p><p> </p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑