Raț, singurul jucător din lotul lui Iordănescu prezent la un turneu final. Cine poate fi marea surpriză



012 октября 2015

**Raț, singurul jucător din lotul lui Iordănescu** prezent la un turneu final. Cine poate fi marea surpriză

VIDEO Insulele Feroe - România 0-3. România a învins clar în Insulele Feroe, scor 3-0, iar tricolorii s-au calificat, astfel, după 8 ani la un turneu final.

Pentru aproape toți jucătorii din lotul lui Anghel Iordănescu va fi primul turneu final din carieră. Mai puțin pentru Răzvan Raț, care a jucat în toate cele trei meciuri de la Euro 2008, sub comanda lui Victor Pițurcă. Ajuns acum la 34 de ani, fundașul joacă din 2002 pentru echipa națională, iar acum 8 ani a bifat toate cele 3 meciuri din faza grupelor, cu Franța (0-0), Italia (1-1) și Olanda (0-2.

Cu toate că trec acum printr-o perioadă mai puțin bună, Ciprian Marica, Cristi Tănase și chiar Adrian Mutu pot fi marile surprize ale lui Iordănescu la Campionatul European. Mai ales pentru Mutu, este ultima șansă de a juca la un turneu final, după ce jucătorul lui Pune City a evoluat și el la Euro 2008. În meciul cu Italia, atacantul de 36 de ani a înscris un gol, dar a ratat și un penalty, care ne-ar fi ajutat să trecem de faza grupelor.

Din lotul convocat la dubla cu Irlanda de Nord și Feroe, cel mai experimentat este Lucian Sânmărtean (35 de ani), iar surpriza la Euro 2016 poate să fie Steliano Filip. La 21 de ani, dinamovistul nu a apucat să joace vreun meci oficial pentru România, dar este convocat constant în ultimul timp, așa cum s-a întâmplat și pe finalul acestei campanii.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑