Cum a ajuns Albania să se califice pentru prima oară la un turneu final Sărbătoarea de la Tirana!



012 октября 2015

 

Cum a ajuns Albania să se califice pentru prima oară la un turneu final **VIDEO** Sărbătoarea de la Tirana!

VIDEO Armenia - Albania 0-3. Albania a obținut o victorie clară pe terenul Armeniei, scor 3-0, reușind să se califice pentru prima oară la un turneu final, după ce a încheiat grupa I pe locul al doilea (14 puncte), în spatele Portugaliei.

Cum au reușit albanezii să depășească Danemarca și Serbia? Până la numirea lui Gianni De Biasi ca selecționer (ianuarie 2011), naționala se baza în mare parte pe fotbaliști formați la centrele de juniori.

Italianul a schimbat însă strategia și a adus ușor, ușor, fotbaliști care erau formați în țările din vest.

Fotbaliști aduși de Gianni De Biasi la naționala Albaniei: Etrit Berisha (născut în Suedia, acum joacă pentru Lazio), Naser Aliji, Berat Djimsiti, Shkelzen Gashi, Mergim Mavraj, Taulant Xhaka, Burim Kukeli, Abrashi, Valdet Rama, Emir Lenjani, Arlind Ajeti și Herolind Shala. Niciunul dintre ei nu avea pașaport albanez până în momentul convocării la națională.

Arlind Ajeti (21 de ani) mai are doi frați gemeni (Albian și Adonis) de 18 ani, care evoluează tot pentru Basel. Și ei au primit în aceasta vară pașaportul albanez. Taulant Xhaka, una dintre vedetele Albaniei, este fratele lui Granit, care evolueaza pentru naționala Elveției.

></p><p>În decembrie 2011, când Gianni De Biasi a preluat selecționata Albaniei, majoritatea fanilor au spus: <em><strong>'ăsta vine, ia niște bani și pleacă!'</strong></em> Era al șaselea selecționer străin al naționalei Giuseppe Dossena, neamțul Hans-Peter Briegel, croații Otto Baric, Josip Kuzhe și olandezul Aari Haan.

În vârstă de 59 de ani, De Biasi a preluat-o pe Modena pe când era în Serie C, în 1999, iar în 3 ani a promovat cu această echipă în Serie A.

></strong></p><p>Duminică seara s-a petrecut până în zori în <strong>Piața Skenderbeg</strong> (ero național albanez) din Tirana, iar lumea a uitat anii grei ai dictatorului <strong>Enver Hoxha</strong>, războaiele balcanice, invazia fascistă sau exodul de la începutul anilor '90.</p><p><iframe src=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑