Ilie Dumitrescu îl cere pe Maxim titular la națională: "E cel mai bun jucător român în acest moment!"



 

></p><p><strong>Unul dintre cei mai înzestrați jucători ofensivi pe care i-a avut naționala României în ultimele decenii, Ilie Dumitrescu (44 de ani), este un susținător declarat al lui Alexandru Maxim. </strong></p><p>Dumitrescu îl vede pe mijlocașul de la VfB Stuttgart un titular incontestabil între

La emisiunea "Fotbal Club", moderată de Radu Naum, Ilie Dumitrescu a făcut "lobby" pentru utilizarea lui Maxim în Grecia, chiar dacă acesta a admis că ar putea exista o stratagemă a selecționerului, care l-ar putea folosi pe jucătorul de 23 de ani doar la returul de la București.

"Eu l-am văzut pe Maxim la două jocuri, cu Dortmund și cu Nurnberg. Cu Nurnberg a fost cel mai bun de pe teren. Ce decizii lua în criză de timp și spațiu, cu adversari foarte puternici, excelent! Dar se pare că în conceptul teactic al selecționerului, nu se încadrează. Pentru mine e cel mai bun jucător român în momentul ăsta. E cel mai consistent jucător român. Ca exprimare, este cel mai bun jucător român! Și l-am urmărit special. Și mai e ceva. Cine a jucat mai multe minute ca Maxim?", a întreat retoric Ilie Dumitrescu. Dintre stranierii lui Pițurcă, doar Costin Lazăr (PAOK) și Dorin Goian (Asteras) mai sunt esențiali la echipele lor, dar nivelul la care evoluează cei doi în Grecia este mult inferior Bundesligii.

În ultimele etape, Răzvan Raț (West Ham) și Vlad Chiricheș (Tottenham) s-au impus ca titulari în Premier League, dar aceștia nu au strâns nici pe departe minutele acumulate de Maxim la VfB Stuttgart. În 11 selecții, jucătorul cumpărat de la Pandurii a marcat de două ori.

De ce îl consideră pe Pantilimon titularul ideal

Fost antrenor în Grecia, Ilie Dumitrescu avertizează că elenii ne vor "bombarda" cu faze fixe, motiv pentru care îl vede pe Costel Pantilimon mai aproape de titularizare decât Lobonț, un goalkeeper de reflex, de linia porții:

"Eu cred că va apăra Pantilimon. Consider că la jocul cu Grecia va fi foarte important să avem siguranță la anumite faze fixe, pentru că vor fi faze fixe, unde noi am stat destul de rău. Avem nevoie de un portar care să iasă pe centrări, un portar de tipul lui Tătărușanu. Pantilimon trece printr-un moment foarte bun, el a muncit foarte mult pentru a ajunge la nivelul acesta. Îl apreciez că nu a plecat, deși a avut ofertă să plece la Hull, în Premier League. A rămas să se bată pe postul acesta de titular, l-a luat, a jucat. Eu cred că este pregătit să apere!", a spus Dumitrescu, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, la emisiunea "Fotbal Club".

5 meciuri a jucat Maxim în actuala campanie de calificare, reușind un gol, cu Andorra

4 goluri în 10 meciuri de campionat la Stuttgart a strâns mijlocașul român


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑