Bijuterie de milioane lângă Chişinău! Unul dintre cele mai bune complexe sportive din Europa se pregăteşte de inaugurare



 

Bijuterie de milioane lângă Chişinău! Arena Futsal din satul Ciorescu este gata în proporţie de 95 la sută. Complexul sportiv, primul de acest fel din Republica Moldova, se află printre cele mai bune trei arene de pe continentul european.

Futsal Arena se află la 20 de kilometri de Chişinău. Construcţia arenei a demarat la începutul anului 2012, după ce FMF a câştigat un proiect la UEFA în programul Hat-Trick. Forul european a alocat patru milioane 200 de mii de euro pentru acest proiect.

Arena Futsal din satul Ciorescu este singura din Moldova care va putea găzdui competiţii de talie europeană. Bijuteria acestui complex sportiv este parchetul care valorează o sută de mii de euro şi a fost adus din Italia.

Mai mult decât atât suprafaţa de joc este pretenţioasă şi trebuie menţinută la o temperatură nu mai mică de 14 grade Celsius. Pe acest parchet se practica şi alet discipline sportive, cum ar fi tenis, baschet, handbal sau dansuri sportive.

Futsal Arena are o capacitate maximă de aproximativ 1500 de locuri. Unul dintre cele mai mari avantaje sunt vestiarele, care pot fi utilizate şi de sportivii cu dizabilităţi. În total ea are patru vestiare pentru echipe şi două pentru arbitri şi delegaţi. Futsal Arena mai dispune şi de o sală specială pentru teste anti-doping, încadrată în cabinetul medical.

Complexul sportiv de la Ciorescu are un generator, care poate lumina arena 24 din 24. Deschiderea oficială a edificiului va avea loc sâmbătă, iar primul meci se va disputa la sfârşitul acestei luni. Pe 22 noiembrie se va juca Supercupa Moldovei la fotbal în sală dintre JLC şi Tarsus. La începutul lunii ianuarie, Moldova va găzdui pentru prima dată preliminariile Campionatului European la fotbal în sală.

Pentru a compensa cheltuielile lunare ale Arenei, federaţia moldovenească de fotbal va presta servicii de chirie ale terenului.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑