Toyota a obţinut pole position-ul pe circuitul de la Sarthe



Toyota şi-a confirmat statutul de favorită în Cursa de 24 de ore de la Le Mans şi a obţinut pole position-ul pe circuitul de la Sarthe, după ce Kazuki Nakajima a fost cronometrat cu trei minute 21 de secunde şi 789 miimi. Sebastien Buemi, un alt fost pilot de Formula 1, a completat performanţa lui Nakajima cu un loc trei obţinut cu cel de-al doilea prototip Toyota.

Revenită la clasa de prototipuri LMP1 pentru prima oară după 1998, Porsche a obţinut locurile doi şi patru pe grila de start. Ligier a obţinut pole position-ul la clasa LMP2. Cursa de 24 de ore de la Le Mans va începe sâmbătă după amiază şi se va încheia duminică.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans şi cea de 500 de mile de la Indianapolis sunt considerate cele mai importante evenimente din calendarul anual al sporturilor cu motor.

Considerată oficial a treia etapă din cadrul Campionatului Mondial de Anduranţă, cursa de pe circuitul de la Sarthe este o competiţie de anduranţă în sine care are provocări unice de care beneficiază.

Victoria poate fi obţinută doar după ce piloţii, mecanicii, inginerii şi conducerea tehnică muncesc timp de 24 de ore, indiferent că este zi sau noapte. 

Cursa de 24 de ore de la Le Mans o puteţi urmări live, pe site-ul autostrada.md

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑