Kohlschreiber a câștigat duelul 100% german din sferturile de la Halle, după un tie-break de poveste: 18-16



 

**VIDEO** Kohlschreiber a câștigat duelul 100% german din sferturile de la Halle, după un tie-break de poveste: 18-16

Originar din Augsburg, Philipp Kohlschreiber rămâne în cursa pentru cel de-al cincilea său trofeu pe teren german, după ce l-a învins pe compatriotul Dustin Brown, scor 6-4, 5-7, 7-6(16), în sferturile de finală ale competiției de pe iarba de la Halle.

După un meci în care Brown a servit excelent (19 ași), câștigătorul a fost decis în tie-break, după două ore și 11 minute.

Kohlschreiber (nr. 27 mondial) a revenit senzațional de la 2-5 în "prelungirile" setului decisiv și a salvat cinci mingi de meci, la 6-7, 8-9, 10-11, 12-13 și 14-15, profitând apoi de un voleu ratat al adversarului său pentru a servi cu succes pentru meci.

"Nu cred că am mai jucat vreodată un set trei atât de lung. A fost un război al nervilor, purtat într-o tensiune incredibilă. A fost epuizant să îmi păstrez calmul, să rămân lucid și să mă bucur de meci în continuare. Atmosfera a fost grozavă, dar la final vrei doar să pleci de pe teren ca învingător. Sunt foarte fericit cu deznodământul de astăzi!", a declarat la final Kochschreiber.

></p><p>În turul precedent,<strong> Brown</strong> (29 de ani și locul 85 mondial), jucător cu origini jamaicane, a trecut de numărul 1 mondial <strong>Rafael Nadal,</strong> în doar 59 de minute<span style= (DETALII & VIDEO AICI). El a declarat, după partida din sferturi, că nu își face griji în privința tragerii la sorți de la Wimbledon, turneu care va începe în curând, ÎN DIRECT pe Digi Sport și www.digisport.ro. Anul trecut, Brown a ajuns până în turul 3.

"După ce am jucat un meci precum cel de astăzi, mereu în față, mereu în spate, după cum am luptat în fața lui Rafa, sincer, chiar nu îmi fac griji pentru tragerea la sorți. Sunt sigur că niciunul dintre cei 120 de băieți de pe tablou nu va dori să joace cu mine în primul tur", a spus excentricul Dustin Brown, care a fost aplaudat la scenă deschisă de spectatorii prezenți în tribune.

Kohlschreiber, finalist la Halle în 20122, a reușit a 27-a sa victorie în 35 de meciuri disputate pe iarbă în circuitul ATP, în turneele de 250 de puncte. În semifinale, germanul de 30 de ani se va duela cu Alejandro Falla, care l-a eliminat pe Peter Gojowczyk, un dublu 7-6.

Elveţianul Roger Federer, deţinătorul titlului, s-a calificat în semifinalele turneului de tenis pe iarbă de la Halle, dotat cu premii în valoare de 711.010 euro, beneficiind vineri de forfaitul taiwanezului Yen-Hsun Lu, care s-a retras din cauza durerilor dorsale.

În semifinale, Federer, de şase ori câştigător al turneului german, va juca împotriva japonezului Kei Nishikori, nr. 12 mondial, învingător în sferturi în faţa americanului Steve Johnson (N. 63) cu 6-1, 7-6 (4).

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑