Cristiano Ronaldo a urcat pe 2 în topul golgheterilor all-time din cupele europene. S-a apropiat de Raul



013 августа 2014

 

**VIDEO** Cristiano Ronaldo a urcat pe 2 în topul golgheterilor all-time din cupele europene. S-a apropiat de Raul

Real Madrid a cucerit de o manieră impresionantă Supercupa Europei, reușind să o învingă pe Sevilla cu 2-0, grație "dublei" lui Cristiano Ronaldo. Cu aceste două goluri, starul portughez l-a egalat în topul golgheterilor din cupele europene pe rivalul Leo Messi.

Primul gol marcat de Ronaldo la Cardiff a fost o demonstrație de calitate, tehnică, forță și sincronizare. Centrarea înaltă a lui Gareth Bale a căzut fix în careul mic al lui Beto, de unde Ronaldo a reluat în plasă cu o execuție fină, după o cursă de 50 de metri. Era minutul 30.

Apoi, chiar la începutul reprizei secunde, Ronaldo a primit o pasă în colțul careului, iar golgheterul lui Ancelotti a tras direct la poartă, deși era înconjurat de mai mulți adversari. Șutul lui CR7 i-a dat mâna peste cap lui Beto și astfel a fost stabilit scorul final al partidei.

Idolul tribunei madrilene, Ronaldo a cucerit pentru prima dată în carieră Supercupa Europei și a mai făcut un pas important: este la doar 5 goluri distanță de Raul, un alt simbol pe "Bernabeu", în topul celor mai buni marcatori din istoria cupelor europene. Raul a marcat de 72 de ori în 142 de meciuri, în vreme ce Ronaldo și Messi au câte 67 de reușite.

Portughezul are 255 de goluri în 247 de partide la Real Madrid, iar noul sezon al său a început perfect. El are și un alt obiectiv personal, care nu pare greu de realizat. În cazul în care va marca mai mult de 288 de goluri la Real, el va urca pe locul 3 în topul celor mai mari golgheteri din istoria clubului, urmând să-l depășească pe Carlos Santillana ('71-'88).

Lider este tot Raul, cu 323 de goluri marcate în perioada 1994 - 2010.

1. Raul Gonzalez (Real Madrid, Schalke 04) - 72 de goluri / 142 de meciuri

2. Lionel Messi (Barcelona) - 67 de goluri / 86 de meciuri

3. Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real Madrid) - 67 de goluri / 103 meciuri

4. Ruud Van Nistelrooy (PSV, Manchester United, Real Madrid) - 56 de goluri / 73 de meciuri

5. Thierry Henry (AS Monaco, Arsenal, Barcelona) - 50 de goluri / 112 de meciuri

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑