Franța - Serbia 85-90. Echipa lui Teodosic joacă finala Campionatului Mondial cu SUA



013 сентября 2014

 

**VIDEO** Franța - Serbia 85-90. Echipa lui Teodosic joacă finala Campionatului Mondial cu SUA

De 5 ori campioană mondială în baschetul masculin, Serbia va juca prima finală după 12 ani duminică, impotriva Statelor Unite. Meciul va fi transmis ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE în România pe Digi Sport 1, de la ora 22:00.

Semifinala cu Franța a debutat excelent pentru jucătorii lui Saşa Djordjevic. A fost 21-15 după primul sfert, pentru Serbia, care avea un avans de 14 puncte la pauza mare și părea că va obține o victorie facilă împotriva echipei care în sferturi eliminase surprinzător Spania, țara gazdă și a doua mare favorită a competiției.

Partea secundă a fost incredibilă. Cocoşii au recuperat treptat, în ciuda oboselii din sfertul cu Spania, și s-au apropiat până la 2 puncte de rivalii lor. În ciuda celor 39 de puncte marcate de francezi în ultimul sfert, sârbii au avut nervii tari și au rezistat, iar la final s-au impus 90-85.

Principalul artizan al victoriei sârbilor a fost din nou Milos Teodosic. Marcator a 24 de puncte pentru învingători, dintre care 18 în prima parte a jocului, jucătorul legitimat la CSKA Moscova are o medie de 14 puncte pe meci la acest turneu final. Cel mai bun marcator al meciului a fost francezul Nicolas Batum. Cele 35 de puncte înscrise de jucătorul lui Portland n-au fost însă suficiente pentru ca Franța să ajungă în ultimul act la Campionatul Mondial din Spania.

În finala de duminică, sârbii vor încerca să stopeze reprezentativa Statelor Unite, cvadruplă campioană mondială (1954, 1986, 1994 şi 2010) în drumul către al doilea titlu mondial consecutiv, performanţă pe care numai două ţări au reuşit-o până acum în istoria baschetului masculin: Brazilia (1959, 1963) şi Iugoslavia (1998, 2002).

Finala mică, Lituania - Franţa, e sâmbătă seara, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 3.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑