Spectacol de zile mari. Cei mai buni luptători de taekwon-do din ţară i-au arătat ce pot lui Aaron Cook



013 декабря 2015
Foto simbol: photographylife.com

Spectacol de zile mari la Campionatul Moldovei de taekwon-do, versiunea olimpică. Cei mai bun sportivi din ţară s-au luptat pentru medalii sub privirile unuia dintre cei mai buni luptători din lume, Aaron Cook. Moldoveanul naturalizat a rămas uimit de nivelul acestui gen de sport în ţara noastră.

La Campionatul Moldovei de taekwon-do, versiunea olimpică, s-au adunat 240 de luptători în diferite categorii de vârstă. Pentru prima dată la competiţia naţională luptătorii au evoluat cu căşti de protecţie electrice.

De la concurs nu au lipsit liderii lotului naţional, Andrei Rotari şi Vladislav Arventi. Sportivii spun că în acest an la Campionatul Moldovei au participat mai puţini sportivi.

"Foarte mulţi tineri pleacă din ţară, deoarece avem probleme în ţară cu finanţarea. Puţini rămân şi se mai antrenează. Dacă e să ne uităm, atunci vedem că în fiecare categorie sunt câte patru-cinci sportivi. Cred că asta e o problemă", a spus luptătorul Vladislav Arventi.

"Referitor la numărul sportivilor care practică acest gen de sport, vreau să spun că Federaţia admite la competiţii luptători de un nivel mai înalt pentru a evita accidentările. Desigur, noi putem primi şi sportivi mai slab cotaţi, dar în aşa cazuri se accidentează mai mulţi. Asta se întâmplă când luptă sportivi de diferite nivele", a explicat preşedinte FM de taekwon-do WTF, Igor Iuzefovici.

La campionat a fost prezent şi moldoveanul naturalizat, Aaron Cook. Luptătorul britanic nu s-a numărat printre participanţi. El însă a urmărit luptele din tribune.

"Este un nivel foarte bun, aceşti copii sunt pur şi simplu fantastici. Am văzut multe lupte şi sper ca nivelul taekwon-do-ului din Moldova va creşte an de an", a declarat Cook.

Preşedintele Federaţiei de profil, Igor Iuzefovici, a declarat că acesta a fost cel mai reuşit an pentru forul de taekwon-do.

"În Federaţia noastră treburile merg tot mai bine. Avem campioni europeni, premianţi la Mondiale, medaliaţi la diferite Grand-Prix-uri. Am obţinut o cotă olimpică. Am găzduit Campionatul European şi un turneu din categoria G1. În comparaţie cu situaţia din ţară, la noi totul este mai bine", a precizat Iuzefovici.

Sportivii care au ajuns pe podium la Campionatul Naţional de taekwon-do au primit cupe, medalii, diplome, dar şi premii băneşti. Oficialii federaţiei au evitat să spună cu ce sume au fost recompensați câştigătorii.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑