Belgia, primul lider al clasamentului FIFA care n-a câștigat niciodată vreo competiție majoră!



014 октября 2015

**Belgia, primul lider al clasamentului FIFA care n-a câștigat niciodată** vreo competiție majoră!

Pentru prima dată în istoria clasamentului selecționatelor naționale FIFA Coca-Cola, Belgia a urcat pe prima poziție a rankingului. Naționala ”diavolilor roșii” s-au calificat la Euro 2016 de pe locul 1 în grupa B a preliminariilor, cu 23 de puncte, în fața Țării Galilor, Bosniei, Israelului, Ciprului și Andorrei.

Meciul din ultima rundă a calificărilor, câștigat cu 3-1 acasă, cu Israel, a fost partida care i-a asigurat Belgiei punctele care îi mai trebuiau pentru a urca, de luni, 19 octombrie, pe prima poziție a clasamentului FIFA.

De când există clasamentul FIFA Coca-Cola, doar șase echipe ocupaseră prima poziție a topului: Germania, Brazilia, Italia, Argentina, Spania și Olanda. Astfel, odată cu această performanță, Belgia devine singura echipă care urcă pe poziția 1 în lume fără a fi câștigat vreodată vreun Campionat Mondial sau campionat continental (Copa America sau Campionatul European).

HISTORIC MOMENT: we shall be first on the next Fifa Ranking! Our next goal? Winning trophies! #tousenfrance pic.twitter.com/vDgO0K1UIg

Celebrating with our fantastic supporters! EURO 2016, here we come! #tousenfrance #belisr pic.twitter.com/8qDk885B0O

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑