Federer, a doua cea mai clară victorie din istoria Turneului Campionilor: 6-0, 6-1 cu Murray



 

**VIDEO** Federer, a doua cea mai clară victorie din istoria Turneului Campionilor: 6-0, 6-1 cu Murray

Roger Federer a câștigat de o manieră impresionantă ultimul meci din grupa B de la Turneul Campionilor.

Elvețianul l-a învins cu 6-0, 6-1 pe Andy Murray, în doar 56 de minute, și a obținut astfel a doua cea mai clară victorie din istoria Turneului Campionilor.

Cel mai clar succes din istoria competiției îi aparține tot lui Federer, care, în semifinalele din 2005, îl învingea cu un dublu 6-0 pe argentinianul Gaston Gaudio.

Prin victoria de la Londra, elvețianul preia conducerea în duelurile directe cu Murray, scorul întâlnirilor dintre cei doi jucători fiind acum 12-11 în favoarea lui Federer.

Totodată, fostul lider mondial a obținut cel mai clar succes al său în circuitul ATP de la victoria cu Gaudio din urmă cu 9 ani și a încheiat faza grupelor de la Turneul Campionilor cu punctaj maxim și fără a pierde vreun set.

Federer era deja calificat în semifinale, indiferent de rezultatul meciului cu Murray. În schimb, britanicul era obligat să câștige în două seturi pentru a merge mai departe, dar nu a reușit decât să evite in extremis o înfrângere la 0, care ar fi fost o premieră în cariera sa.

Cu toate acestea, rezultatul reprezintă cea mai clară înfrângere a campionului olimpic din 2012 în ultimii șapte ani, de la un 1-6, 0-6 cu Novak Djokovic.

"Evident, sunt foarte fericit că am făcut un meci bun astăzi. Știam că sunt calificat și probabil am intrat destul de relaxat pe teren", a spus Federer, la finalul întâlnirii.

De cealaltă parte, Murray a recunoscut superioritatea adversarului său: "A jucat excepțional. Sunt dezamăgit de nivelul pe care l-am arătat, dar chiar dacă aș fi reușit să joc bine, probabil tot ar fi câștigat".

Marele beneficiar al victoriei lui Federer este japonezul Kei Nishikori, care avansează astfel în semifinalele Turneului Campionilor. Finalistul din acest an de la US Open l-a învins, tot joi, pe spaniolul David Ferrer, care l-a înlocuit pe accidentatul Milos Raonic (VIDEO&DETALII).

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑