Alina Rotaru a reușit în concursul de atletism de la Berlin cea mai bună săritură a carierei



015 февраля 2015

 

**VIDEO** Alina Rotaru a reușit în concursul de atletism de la Berlin cea mai bună săritură a carierei

Alina Rotaru s-a clasat pe locul 2 în proba de săritura în lungime din cadrul ISTAF Indoor Berlin, stabilind totodată şi un record personal, cu 6,68 metri.

În urma acestui rezultat, sportiva de 22 de ani a urcat pe locul 6 în ierarhia la zi a probei pe plan continental şi şi-a asigurat practic prezenţa la Campionatele Europene indoor de la Praga, care se vor desfăşura în perioada 6-8 martie.

În această ierarhie, o altă sportivă din România, Florentina Marincu, se află pe poziţia a şaptea, cu 6,66 metri.

În capitala Germaniei, Rotaru a fost depăşită doar de americanca Funmi Jimoh, care, cu 6,74 m, a stabilit cel mai bun rezultat al sezonului. Podiumul a fost completat de reprezentanta gazdelor, Melanie Bauschke, care a sărit 6,61 metri.

La concursul ddesfăşurat la Berlin s-au înregistrat mai multe performanţe importante. La săritura cu prăjina, francezul Renauld Lavillenie a stabilit un nou record al competiţiei şi cea mai bună performanţă mondială a anului - 6,02 metri.

Recorduri ale competiţiei au mai stabilit Kim Collins (6,5 secunde la 60 de metri), olandeza Dafne Schippers (7,09 secunde la 60 de metri) şi cubanezul Orlando Ortega (7,51 secunde la 60 de metri garduri). În acelaşi timp, timpul lui Ortega reprezintă şi cea mai bună performanţă a anului în proba respectivă.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑