Reghe știe că Steaua nu poate fi pedepsită dacă nu lasă jucătorii la lot, în ianuarie. Ce atu are antrenorul



015 декабря 2015

 

**VIDEO** Reghe știe că Steaua nu poate fi pedepsită dacă nu lasă jucătorii la lot, în ianuarie. Ce atu are antrenorul

Anghel Iordănescu a decis să organizeze la finalul lunii ianuarie un cantonament al primei reprezentative, unde se vor disputa și două jocuri amicale. Laurențiu Reghecampf nu e de acord să lase steliștii la lot între 24 ianuarie și 6 februarie și e posibil să repete astfel un episod recent din Bulgaria, din perioada în care era antrenorul lui Litex. FRF nu-l poate obliga pe tehnician să lase fotbaliștii la lot.

În urmă cu ceva mai mult de o lună, Reghecampf nu a lăsat 12 jucători de la Litex să se prezinte la lot, pentru o acțiune centralizată de 5 zile, fără vreo partidă amicală. Tehnicianul a spus atunci că datele nu erau incluse în calendarul FIFA și forul de la Sofia n-a putut să-l tragă la răspundere.

Situația e identică în ianuarie, când datele anunțate de Federație pentru cantonament nu figurează oficial în calendarul FIFA, astfel încât cluburile n-au vreo obligativitate să pună la dispoziție jucătorii echipei naționale. Exact pe acest lucru mizează Reghecampf în intenția de a nu lăsa steliștii eventual convocați să meargă cu naționala în cantonament.

”Eu v-am spus că îmi doresc foarte mult ca jucătorii echipei Steaua să facă cantonamentul cu Steaua, iar dacă vor exista anumite discuții între noi și conducerea echipei naționale, vom găsi o soluție. Numai că n-avem ce face, campionatul nu se oprește. Chiar dacă nu avem nicio echipă calificată în primăvara europeană, noi trebuie să ne jucăm meciurile de campionat. Iar jucătorii vor fi în formă maximă dacă se vor antrena foarte bine și vor avea meciuri foarte bune la clubul nostru. Dar aceste lucruri le voi discuta cu conducerea clubului și cei de la Federație și cred că vom găsi o soluție, nu este nicio problemă.”, a spus Reghecampf luni seara, după victoria echipei sale la Ovidiu, 1-0 cu Viitorul, în etapa a 22-a a Ligii 1.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit despre acest subiect și a încercat să sugereze că Reghecampf riscă participarea elevilor săi la Euro 2016, dacă refuză să-i lase la lot: “Să nu ne imaginăm că un jucător ar putea fi convocat, fără să ia parte anterior la câteva meciuri de pregătire.”

Prima dată oficială din calendarul FIFA pentru meciuri amicale e în perioada 21-29 martie, când tricolorii vor disputa testul cu Spania. Liga 1 se va relua pe 13 februarie.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑