Premieră pentru baschetul autohton. Modova va găzdui Campionatul European printre ţările mici



015 декабря 2015
Foto:publika.md

Federaţia Europeană a luat o decizie istorică pentru baschetul din Moldova. Ţara noastră a primit dreptul de a găzdui o competiţie de talie europeană. Astfel, vara viitoare în Moldova va avea loc Campionatul European printre ţările mici.

Membrii Consiliului au votat în unanimitate candidatura ţării noastre.

"Sigur că este un succes pentru baschetul moldovenesc, dar şi pentru întreg sportul autohton", a declarat preşedintele FM de baschet, Octavian Vucol.

La Chişinău vor sosi încă şapte selecţionate, Cipru, Gibraltar, Malta, Andorra, San Marino, Azerbaidjan și Islanda. Echipele vor fi împărţite în două grupe. Tragerea la sorți pentru faza grupelor va avea loc pe 22 ianuarie, în oraşul german Freising. Conducerea federaţiei şi-a propus drept obiectiv câştigarea competiţiei. 

"Au fost cinci ţări care au depus candidatura, dar cred că eu am fost cel mai convingători. Am vorbit despre Moldova ca despre o ţară mică, dar care are cu ce se mândri. O să facem tot posibilul să câştigăm acasă acest Campionat European. Deja cunoaştem adversarii. Cred că e posibil să facem istorie şi să câştigăm competiţia găzduită în premieră de Moldova", a adăugat Octavian Vucol.

Meciurile din cadrul Campionatul European se vor desfășura în luna iulie, pe Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu, care are o capacitate de 1500 de locuri. Până acum, acolo s-au desfăşurat meciuri din preliminariile Campionatului European şi Mondial la fotbal în sală. 

La acest complex sportiv a mai avut loc şi un meci de baschet. În luna septembrie pe Futsal Arena s-a disputat Supercupa Moldovei dintre Donbaschet şi Viva-Basket.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑