Rachid El Morabity a câştigat pentru al treilea an consecutiv "Maraton Des Sables"



Rachid El Morabity a câştigat pentru al treilea an consecutiv şi pentru a patra oară în carieră competiţia "Maraton Des Sables", considerată cea mai dificilă cursă din lume.

În ultima etapă, marocanul trebuia doar să parcurgă cei 42,2 de kilometri până la finiş, deoarece avea un avantaj imens faţă de ceilalţi concurenţi.

Podiumul Maratonului care a avut loc în deşertul Sahara a fost unul sută la sută marocan. Poziţia a doua a fost ocupată de Abdelkader El Mouaziz, în timp ce Aziz El Akad a terminat Maratonul pe locul trei.

Proba feminină a fost câştigată de Natalia Sedîh. Rusoaica a încheiat ultima etapă cu un avantaj de cinci minute faţă de chineza Pui Yan Chow şi şi-a trecut în cont primul titlu în această competiţie.

Marathon des Sables este considerată cea mai dificilă cursă din lume, deoarece se desfăşoară timp de şase zile în condiţii extreme. Participanţii au de alergat în total 251 de kilometri, iar una dintre etape are 91 de kilometri.

Marathon des Sables se desfăşoară anual în Maroc, începând cu 1986. Patrick Bauer a inventat această competiţie după ce a parcurs 350 de kilometri în 12 zile prin deşertul Sahara.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑