Cursă cu sănii trase de câini în Alaska. 1.600 de kilometri în condiţii meteo adverse



<iframe width="480" height="270" src="http://www.publika.md/embed_iframe.php?id=4254691" border="no" frameBorder="0" scrolling="no" style="border: 0px;"></iframe>

Au parcurs 1.600 de kilometri în sănii trase de câini pe temperaturi de până la -23 de grade Celsius. Peste 80 de amatori de senzaţii tari au participat timp de opt zile la cea mai dură întrecere din Alaska.

Dallas Seavey a devenit pentru a patra oară în ultimii cinci ani câştigător în cea mai grea cursă de sănii trase de câini. El a sosit primul la finiș după o cursă infernală pe distanţa de aproximativ 1.600 de kilometri cu timpul de 8 zile, 11 ore, 20 minute și 16 secunde.

Învingătorul a primit 50.400 de dolari şi o camionetă nouă. În total, fondul de premii al competiţiei a constituit 750.000 de dolari. Anul acesta, la Iditarod au participat 85 de conducători de sanii trase de câte 16 câini.

"În prima parte a cursei nu îmi mai simţeam picioarele. Eram mai obosit ca niciodată. Cu ajutorul echipei am început să îmi revin şi mă simţeam tot mai bine şi mai bine. Câinii au tras din ce în ce mai bine, iar ultimele două zile totul a decurs uimitor", a povestit Dallas Seavey.

Prima ediţie a cursei a avut loc în 1925. Atunci, organizatorii au comemorat o misiune de salvare ce a livrat medicamente contra difteriei printr-o poştă cu sanii trase de câini către comunitatea din Nome, o localitate pe coasta Mării Bering.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑