Djokovic, de neoprit! Liderul ATP a câștigat a 4-a oară trofeul la Roma, după ce l-a învins pe Federer



 

**VIDEO** Djokovic, de neoprit! Liderul ATP a câștigat a 4-a oară trofeul la Roma, după ce l-a învins pe Federer

Liderul clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic (27 de ani), este în cea mai bună formă a vieții sale și a triumfat în turneul de Masters 1000 de la Roma, după o finală fără istoric. Djokovic a trecut de favoritul 2, Roger Federer, scor 6-4, 6-3, după o oră și 15 minute.

Meciul, deși nu a durat mult, a fost plin de schimburi spectaculoase. Djokovic a trimis 5 ași, față de cei 7 ai lui Federer, reușind să pună în teren 71% din servicii. A câștigat 32 de puncte din 38 cu prima minge și a salvat singura minge de break oferită adversarului. Roger Federer a salvat doar 3 mingi de break din 5 și a câștigat 8 puncte din 23 cu serviciul doi.

Pentru Djokovic, acesta a fost cel de-al cincilea trofeu al sezonului, ajungând să-l conducă pe Federer cu 21-18 la întâlnirile directe. Totodată, "Nole" a ajuns la 24 de turnee de Masters câștigate, fiind aproape de recordul all-time stabilit de Rafael Nadal (27). În acest moment, Djokovic are o serie de 22 de victorii consecutive, ultimul eșec suferindu-l pe 28 februarie.

Sârbul va împlini 28 de ani pe data de 22 mai, iar acesta și-a făcut un cadou frumos la Roma, unde a câștigat 628.000 de euro și cele 1000 de puncte puse în joc în marea finală. În acest sezon, Djokovic a câștigat 35 de partide și a pierdut două. Titlurile cucerite de Djokovic: la Australian Open, la Indian Wells, la Miami, la Monte Carlo și la Roma.

Federer a pierdut a patra sa finală la Foro Italico, unul dintre rarele turnee mari care lipsesc din palmaresul său. În 2003, a pierdut în faţa lui Felix Mantilla, în 2006 în faţa lui Rafael Nadal, după cinci seturi şi cinci ore, iar în 2013, din nou în faţa lui Nadal.


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑