Lewis Hamilton este gata să egaleze victoriile idolului său din copilărie, Ayrton Senna



017 сентября 2015
Foto: motortrend.com

Lewis Hamilton este gata să-l egaleze pe idolul său din copilărie. Pilotul britanic are la activ 40 de victorii în Formula 1 şi mai are nevoie de una pentru a obţine tot atâtea ca Ayrton Senna, brazilianul care l-a inspirat de-a lungul carierei.

Înaintea Marelui Premiu din Singapore, Lewis Hamilton are 40 de victorii în 160 de curse în Marele Circ. Idolul său, Ayrton Senna a câştigat 41 de etape în 161 de curse, înainte de tragicul accident de la Imola, în care şi-a pierdut viaţa în 1994.

Astfel, Marele Premiu din Singapore va fi unul special pentru Hamilton, care ar putea să-l egaleze pe pilotul său favorit.

"Încă din copilărie, obiectivul meu este să-l imit pe Ayrton. După ultima cursa mi-am dat seama câte curse am la activ şi am înţeles că am parte de aproximativ aceeaşi carieră ca Ayrton. Nu mi-a venit să cred. Nu ştiam de aceasta. Timp de nouă ani am l-am urmat şi mă simt bine acum, unde mă aflu", spune pilotul Mercedes, Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton a obţinut 11 pole position-uri şi şapte victorii în primele 12 etape ale sezonului, iar în cele mai multe cazuri a dominat cursele fără emoţii.

Pilotul echipei Mercedes afirmă însă că nu s-a plictisit să câştige curse, întrucât de fiecare dată are parte de o nouă provocare.

"Acest an a fost unul fenomenal. Am crezut că anul trecut a fost cel mai bun din istorie şi că într-un anumit mod l-am egalat în sezonul curent. Obiectivul nostru este să continuăm în acelaşi ritm", declară Hamilton.

Totuşi, Hamilton va avea o misiune dificilă în Singapore, deoarece Sebastian Vettel s-a impus de fiecare dată în ultimii trei ani pe acest circuit.

Cu şapte etape înainte de sfârşitul sezonului, Lewis Hamilton este lider în clasamentul general, cu 252 de puncte. Britanicul este urmat de colegul său de la Mercedes, Nico Rosberg, cu 199 de puncte, iar pe trei se află Sebastian Vettel, cu 178 de puncte.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑