Novak Djokovic domină tenisul mondial, dar un trofeu îi lipsește: “Este cel mai mare obiectiv pe care îl am!”



 

**VIDEO** Novak Djokovic domină tenisul mondial, dar un trofeu îi lipsește: “Este cel mai mare obiectiv pe care îl am!”

Novak Djokovic şi-a stabilit deja obiectivele pentru sezonul următor. Campionul de la Londra vrea să cucerească, în premieră, trofeul de la Roland Garros şi să se menţină pe primul loc în ierarhia mondială.

Novak Djokovic a încheiat un sezon aproape perfect: a cucerit 7 trofee şi termină 2014 pe primul loc în clasamentul ATP. Este pentru a treia oară în cariera sârbului când reuşeşte această performanţă, după 2011 şi 2012.

Djokovic l-a egalat astfel pe Rafael Nadal. Pete Sampras deţine recordul, cu șase sezoane terminate pe prima poziţie în ATP, urmat de Roger Federer şi Jimmy Connors, cu câte cinci, în timp ce John McEnroe şi Ivan Lendl au câte patru ani ca lideri.

“Acum sunt în vârful carierei. Fizic mă simt excelent, sunt extrem de motivat să joc la nivel înalt. Voi lupta și sezoanele viitoare pentru locul 1 ATP.”, a spus Djokovic.

Sârbul are însă un regret: nu a reuşit să triumfe încă pe zgura pariziană. A ajuns de două ori în finală la Roland Garros, în 2012 şi 2014, dar a fost învins de fiecare dată de Rafael Nadal: “Roland Garros este, a fost și va fi cel mai mare obiectiv pe care îl am. Este un titlu pe care voi încerca, în continuare, să-l câștig!”


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑