Pilotul argentinian Jose Maria Lopez a devenit campion la Mondialul de Turisme



 

Jose Maria Lopez a încheiat Mondialul de Turisme în stil de mare campion. Pilotul argentinian a câştigat şi ultima etapă a sezonului, care s-a desfăşurat în regiunea Macau din China.

Jose Maria Lopez, argentianul care şi-a asigurat titlul mondial de turisme în etapa trecută, s-a impus şi în ultima rundă a sezonului.

Lopez a câştigat prima cursă a competiţiei care s-a desfăşurat în Macau, fiind urmat de maghiarul Norbert Michelisz şi italianul Gabriele Tarquini.  Francezul Sebastien Loeb, multiplul campion mondial la raliuri, s-a clasat doar pe locul şase.

Cursa a doua a fost câştigată de britanicul Robert Huff. Pe poziţia secundă s-a clasat Yvan Muller, din Franţa, iar locul trei a fost ocupat de un alt francez, Hugo Valente. Sebastien Loeb a ocupat poziţia a şasea şi în clasamentul general s-a clasat pe locul trei, fiind în spatele lui Lopez şi Muller.

După ultima etapă, Citroen a ocupat prima poziţie în clasamentul constructorilor, cu 1003 de puncte. Japonezii de la Honda s-au clasat pe locul doi, iar constructorul rus Lada, pe ultima treaptă a podiumului.

În acest sezon, în Campionatul Mondial de Turisme au participat 31 de piloţi.

 

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑