Echipa ucraineană de hochei Donbass nu va juca în sezonul viitor în competiţia organizată de Rusia, KHL



 

Echipa ucraineană de hochei Donbass nu va juca sezonul viitor în KHL, competiţie organizată de Rusia. Formaţia din Doneţk a renunţat la participare din cauza situaţiei politice din ţară. Echipa nu se va desfiinţa însă şi va participa în campionatul Ucrainei.

Presa din Rusia a anunţat că decizia a fost luată la întâlnirea dintre preşedintele clubului Donbass, Boris Kolesnikov, şi preşedintele KHL, Alexandr Medvedev. Echipa nu a fost însă exclusă difinitiv din KHL, ci doar suspendată pe o perioadă de un an, fără să-şi piardă calitatea de membru KHL.

Principalul motiv este situaţia politică din Ucraina, care nu permite menţinerea echipei la un nivel înalt. Astfel, mai mulţi jucători au fost deja puşi pe lista de transferuri, iar antrenorul echipei, Andrei Nazarov a ajuns pe banca tehnică a formaţei Barîs, din Kazahstan. Decizia a fost luată şi ca urmare a vandalizării arenei principale a clubului, care a fost distrusă de persoane necunoscute în ultimele zile ale lunii mai.

Site-ul ofical al clubului a anunţat deja că aceeaşi soartă o va avea şi echipa de tineret a clubului, "Molodaia Gvardia", care joacă alături de formaţia Platina Chişinău în Liga Continentală de Tineret.

HC Donbass nu a reuşit performanţe notabile în KHL, în care joacă din 2011. Echipa din Doneţk a câştigat însă un titlu de campioană în prima ligă ucraineană, în care urmează să evolueze în următorul sezon.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑