Ekstrom s-a impus în ultima etapă din DTM! Campionul Wittmann, pe locul 5!



019 октября 2014

**Ekstrom s-a impus în ultima etapă** din DTM! Campionul Wittmann, pe locul 5!

ÎN DIRECT la Digi Sport 2, suedezul Mattias Ekstrom a câștigat ultima cursă din Campionatul German de Turisme, desfășurată pe circuitul de la Hockenheim.

În ultima etapă din DTM au asistat mai multe vedete, printre care pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, dar și mijlocașul lui Bayern, Bastian Schweinsteiger.

Ekstrom a riscat pe grilă și a luat startul cu pneuri principale. Cu o strategie identică, dublul campion se impusese în runda anterioară, din Olanda. Norocul nu l-a părăsit pe Ekstrom nici la Hockenheim, unde a profitat de apariția safety-carului în ultimele 5 tururi.

După restart, nordicul, aflat pe poziția secundă, l-a depășit pe britanicul Jamie Green și a obținut cea de a 19-a victorie din carieră. Audi a reușit tripla în finala sezonului - Mike Rockenfeller și Jamie Green au completat podiumul.

Campionul Marco Wittmann a încheiat pe locul al 5-lea, după ce a fost depășit pe final de scoțianul Paul di Resta. Cu victoria de la Hockenheim, Ekstrom și-a asigurat poziția secundă în clasamentul general.

Rockenfeller, campionul din 2013, a încheiat al treilea în ierarhia DTM. Chiar înaintea startului, Hans Werner Aufrecht, președintele firmei care deține drepturile comerciale pentru competiție, a anunțat că de la anul se va renunța la pneul opțional, element introdus în urmă cu mai puțin de doi ani.

Sezonul 2015 din Campionatul German de Turisme va începe în luna mai, pe același traseu de la Hockenheim.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑