EXCLUSIV Pancu fusese convocat la Coupe du Monde! "Aveam viză, dar alții trebuiau să meargă"



 

**VIDEO EXCLUSIV** Pancu fusese convocat la Coupe du Monde!

Atacantul Daniel Pancu (37 de ani) a povestit, ÎN DIRECT la Digi Sport, în emisiunea Digi Sport Special, un moment mai puțin cunoscut al carierei sale.

Atunci când acesta începuse să impresioneze în tricoul Rapidului, Pancu a intrat în vizorul echipei naționale, iar Anghel Iordănescu - care nu și-a ascuns niciodată admirația pentru fotbalistul ieșean - a dorit să-l ia în lotul pentru Cupa Mondială din 1998. Pancu își amintește cu regret faptul că s-a îmbarcat în avionul care a dus delegația tricoloră în Hexagon, dar nu a apărut în cele din urmă în echipă.

"Uite la mine cum a fost. În 2002 a fost Campionatul Mondial, ratat așa cum l-am ratat, în 2004 a fost Danemcarca și în 1998 am avut viză și am rămas acasă. Am avut viză pentru Coupe de Monde. Dar erau alții de la Rapid care trebuiau să meargă, s-a zis 'lasă că Pancu e tânăr, mai are timp'. Și uite cat timp am avut! Am viza pe pașaport. La un astfel de turneu de simți și ca suporter altfel. Eu am fost ca suporter", a rememorat Pancu.

Din lotul Rapidului din 1998, Radu Niculescu și Cristi Dulca au participat la Cupa Mondială din Franța. Ca atacanți, Iordănescu îi avea la dispoziție pe Lăcătuș, Moldovan, Adi Ilie, Niculescu, Dumitrescu și Gică Craioveanu, o linie ofensivă impresionantă. În cele din urmă, Pancu nu a mai prins vreun turneu final cu echipa națională, pentru care a disputat 27 de partide și a marcat 9 goluri. Din 1998 până astăzi, România s-a mai calificat la doar două turnee finale: Euro 2002 și Euro 2008.

Acum 16 ani, România a făcut parte din Grupa G, alături de Anglia, Columbia și Tunisia. A terminat pe primul loc, cu 7 puncte, după două victorii (1-0 contra Columbiei și 2-1 cu Anglia) și un egal (1-1 cu Tunisia). A avansat în optimile de finală, acolo unde a dat peste Croația (0-1), a doua clasată din Grupa H, de unde făcuse parte alături de Argentina (câștigătoarea grupei), Jamaica și Japonia.

Portari: Stângaciu, Stelea, Prunea;

Fundași: Petrescu, Dulca, Doboș, Gică Popescu, Liviu Ciobotariu, Selymes, Filipescu;

Mijlocași: Gâlcă, Munteanu, Hagi, L. Marinescu, Gabi Popescu, Stîngă;

Atacanți: Lăcătuș, Moldovan, Ad. Ilie, Radu Niculescu, I. Dumitrescu, Craioveanu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑