McCaw, căpitanul Noii Zeelande, și-a anunțat retragerea! Cifre impresionante



McCaw, căpitanul Noii Zeelande, **și-a anunțat retragerea!** Cifre impresionante

Richie McCaw, emblematicul căpitan al selecţionatei Noii Zeelande, şi-a anunţat retragerea din activitate la trei săptămâni după ce a reuşit să câştige pentru a doua oară în cariera sa Cupa Mondială de rugby.

"Vreau ca oamenii să ştie că ultimul meu meci alături de All Blacks şi în calitate de jucător de rugby a fost finala Cupei Mondiale", a declarat McCaw în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc joi (foto), la sediul Federaţiei neozeelandeze de rugby.

></p><p>În vârstă de 34 ani, Richie McCaw a adunat <strong>148</strong> de selecţii alături de All Blacks, cea mai puternică echipă de rugby a planetei, pe care a ajutat-o la sfârşitul lunii trecute să câştige a treia Cupă Mondială din istoria sa, <a href=după finala cu Australia (34-17), disputată pe stadionul Twickenham din Londra.

Ales de trei ori cel mai bun rugbyst al lumii (2006, 2009 şi 2010), record pe care îl împarte cu compatriotul său, Dan Carter, McCaw pune capăt unei carierei internaţionale impresionante, pe care a început-o în urmă cu 14 ani, pe 17 noiembrie 2001, în faţa Irlandei, la Dublin (victorie a Noii Zeelande cu 40-29).

Deţinătorul recordului de selecţii (148) şi căpitan al Noii Zeelande în 111 rânduri (un alt record), el are în palmares, pe lângă cele două titluri mondiale, 10 succese în Tri Nations (devenit între timp Four Nations), iar procentajul său de victorii în tricoul All Blacks este de 88,5 %.

Totodată, la nivel de club, Richie McCaw a reuşit să câştige de patru ori puternicul turneu al provinciilor din emisfera sudică Super Rugby, alături de echipa Canterbury Crusaders.

Agerpres

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑