Sute de pasionaţi de nataţie vor participa la cursa de înot de la Ghidighici



 

Peste 150 de oameni, sportivi şi amatori, şi-au confirmat participarea la cursa de înot de la Ghidighici. Aceştia vor avea ca obiectiv parcurgerea lacului în lat, pe distanţa de 1850 de metri. Concursul se va desfăşura pentru al doilea an consecutiv.

"Primul mare obiectiv este să dezvoltăm sportul în ţara noastră. Vrem să demonstrăm amatorilor de nataţie că se poate de înotat şi în altă parte, nu numai în bazin. Ei trebuie să vadă că pot participa în asemenea concursuri în care vor fi premiaţi după rezultatul obţinut. Acest eveniment nu va fi doar o distracţie, ci o adevărată competiţie, unde vor fi învingători", a spus organizatoarea evenimentului, Ecaterina Baclanova.

Una din participantele concursului din acest an va Ana Semeruncic, în vârstă de 17 ani. Ea va participa la această competiţie pentru al doilea an consecutiv. În 2013, Ana a fost prima fată care a terminat cursa. În acest an, sportiva doreşte să repete performanţa de anul trecut.

"Acest concurs este cu totul diferit de competiţiile la care participăm în bazin. Este ceva interesant, mai ales că aşa ceva se organizează la noi în Moldova. E ceva neobişnuit. Vrem să demonstrăm la toţi cu putem înota şi poate vom atrage mai multe persoane în acest gen de sport", susţine participanta.

Câştigătorul concursului va primii din partea organizatorilor un premiu bănesc în valoare de 1.000 de lei, dar şi mai multe cadouri. Conform organizatorilor, anul viitor concursul va face parte din programul competiţiilor oficiale organizate de Federaţia Moldovenească de Nataţie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑