A patra oară pe podium. Națională feminină de handbal a României a cucerit bronzul



020 декабря 2015
Foto: vivafm.ro

Echipa națională feminină de handbal a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial. În finala mică, echipa de peste Prut a zdrobit reprezentativa Poloniei.

În finala mică a Campionatului Mondial găzduit de Danemarca, echipa României a înfruntat Polonia, la Herning. Meciul a fost unul fără istoric, fiind dominat autoritar de România care s-a impus cu 31-22.

Cristina Neagu a marcat primul gol al meciului, polonezele au egalat, însă în minutul 8, scorul devenea 5-1 pentru România, diferența ajungea la șase goluri în minutul 17, scor 10-4, iar la pauză era 15-8 pentru România.

La jumătatea reprizei secunde, echipa de peste Prut s-a desprins la nouă goluri, scor 24-15, apoi s-a ajuns chiar la un ecart de 12 goluri, scor 28-16 în minutul 53.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu 10 goluri, și încheie astfel turneul cu un total de 63 de reușite, fiind pe locul întâi în clasamentul marcatoarelor.

Naționala României a avut un parcurs senzațional la această ediție a Campionatului Mondial, eliminând în optimi campioana olimpică, Brazilia, iar în sferturi învingând gazda Danemarca. În semifinale, tricoloarele au fost învinse de către Norvegia.

România a urcat astfel pentru a patra oară pe podium la un Campionat Mondial, după aurul din 1962 și de două ori argint, în 1973 și 2005.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑