Preşedintele Federaţiei de Atletism: Am avut dreptul să ţinem în secret suspendarea Zalinei Marghiev



021 октября 2013

 

Preşedintele Federaţiei de Atletism din Moldova, Anatolie Balan, a făcut primele declaraţii despre suspendarea pentru dopaj a Zalinei Marghiev. "Regulamentul ne permite să ţinem în secret această informaţie" - a declarat oficialul. În acelaşi timp, ministrul Tineretului şi Sportului a anunţat că va continua investigarea acestui caz.

Preşedintele Federaţiei de atletism, Anatolie Balan a declarat că forul pe care-l conduce a avut dreptul să ţină în secret suspendarea Zalinei Marghiev.

"Noi nu am primit până acum, oficial, prin scrisoare toată informaţia de la Federaţia Internaţională. Am aflat informaţia respectivă pe site-ul forului. Noi nu avem dreptul să reflectăm această informaţie în mass-media. Este regulamentul internaţional care ne permite să activăm în aşa mod", a menţionat Balan.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, care a aflat despre acest caz din presă, a declarat că Federaţia era obligată să anunţe instituţia pe care o reprezintă, iar pe viitor asemenea acţiuni vor fi sancţionate.

"În noul contract dintre Federaţie şi Minister scrie că Federaţia este obligată neîntârziat să aducă la cunoştinţă toate informaţiile legate de proba sa. Astfel încât vor exista sancţiuni", a spus ministrul.

Mai mult ca atât, Ministerul va continua investigaţia şi îl va audia pe antrenorul Zalinei, Soslan Marghiev, după ce alte două eleve ale sale, Marina Marghiev şi Natalia Artîc au fost sancţionate pentru dopaj în 2012.

"Intuiesc şi un fel de muşamalizare, o tăinuire. Nu văd claritate în acest caz. La unu şi acelaşi antrenor sunt deja trei descalificări. Până la urmă, antrenorul trebuie să ştie ce administrează sportivului său", a mai adăugat ministrul.

Zalina Marghiev a fost suspendată de Federaţia Internaţională pe 23 iulie, pe doi ani, iar acest lucru a devenit cunoscut abia săptămâna trecută.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑