FC «Tiraspol» - «Dacia» - 3:3. Victoria pe care am ratat-o



021 октября 2013
/><br /><p>«Dacia» Chişinău şi-a întrerupt seria meciurilor victorioase, dar cu ce partidă! Confruntarea «cetăţenilor» şi «dacilor» punea punct etapei a 12-a şi dădea perspective mari ambelor echipe: în cazul unei victorii, «Dacia» reducea distanţa faţă de liderul «Sheriff» la  4 puncte, iar «Tiraspol» în general putea depăşi fotbaliştii antrenaţi de Igor Negrescu în clasament. În rezultat, şase goluri într-un meci direct între cele două echipe care a devenit unul din cel mai bun din perspectiva reuşitelor. Apropo, aceasta este a 21-a remiză a «Daciei» cu  «Tiraspol» din 40 de confruntări în Divizia Naţională. </p>  <p>Partida a început deja cu o ocazie periculoasă la poarta lui Eugen Matiughin. Caraneicev a intrat în careu din bandă şi a şutat, portarul «dacilor» a reacţionat, dar mingea a trecut pe lângă. În minutul 5 Zariciniuc a încercat din careul de pedeapsă al portarului să marcheze, însă a intervenit spectaculos Matiughin. «Cetăţenii» au crescut meciul în intensitate cu faze ofensive la poarta căpitanului «Daciei» şi Dumitru Popovici a ratat din apropierea buturilor în urma unei lovituri de colţ. Următoarea fază ofensivă <img style=a «cetăţenilor» a dus şi la deschiderea scorului dintr-o fază fixă marcând Bogdan Hauşi. Fundaşul român s-a aflat la locul potrivit după o neînţelegere în careul advers. 

Gazdele au mai controlat câteva minute jocul şi au creat câteva ocazii de poartă, dar apoi din minutul 20 iniţiativa au preluat-o jucătorii lui Igor Negrescu. Golul marcat repede de tiraspoleni nu i-a demoralizat pe «daci». Până la finalul primei reprize vicecampioana ţării nu numai că a restabilit egalitatea, dar şi a trecut în avantaj. Cu o dublă s-a remarcat atacantul Egor Ovseannicov, care a punctat pentru «daci» după 390 de minute de aşteptări.

«Dacia» a continuat să acţioneze calm şi sigur. Echipa lui Igor Negrescu putea să majoreze avantajul, dar şuturile lui Ovseannicov, Barahoev şi Krkotic nu au avut precizie. Adversarului nu îi ieşea jocul şi în ajutor au venit fazele fixe. În urma unui corner Andrei Novicov a reluat cu capul, mingea a fost respinsă de Matiughin de pe linia porţii, însă centralul Vladislav Ivancenco a validat golul. Şi asta nu a făcut-o tuşierul, care ar fi trebuit să vadă cel mai bine faza, dar arbitrul principal, care a luat decizia după un episod controversat.  O vedere extraordinară care devine din ce în ce mai exactă când joacă  «Dacia» - unica echipă capabilă să-i pună probleme «Sheriff-ului» în lupta pentru titlu.

Dar nici măcar acest moment nu i-a demoralizat pe «lupii galbeni, care în minutul 82 au trecut din nou în avantaj graţie eforturilor lui Oleg Molla. În acel moment era clar - nimeni nu poate împiedica «Dacia» să obţină cele trei puncte: nici vameşii, care au încercat să demoralizeze echipa, nici arbitrii, nici clubul fermă al «Sheriff-ului», şi chiar nici atotputernicul ţar Pavel, care face ce vrea el în fotbalul moldovenesc. Să pierdem puteam noi înşine. Prin pierderea concentrării, care este una foarte principală pentru fiecare sportiv, a şi dus la primirea golului din minutul 94. 

Demonstrând încă o dată un joc frumos «Dacia» a ratat din nou puncte. Pentru victoria împotriva lui «Tiraspol» au lipsit câteva secunde. Această partidă va fi pentru «daci» o lecţie, prin care s-a văzut că putem obţine orice ne dorim, în ciuda tuturor obstacolelor şi greutăţilor, dar pentru aceasta trebuie să rămânem concentraţi până la fluierul final al arbitrului. 

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑