Campionul mondial la schi alpin Ted Lighety îşi doreşte să câştige primul loc la Soci



foto:pixoto.com

Cel mai în formă schior al momentului, Ted Lighety vrea să câştige trei medalii de aur la Olimpiada de la Soci. Americanul are ca scop să repete performanţa de la ultimul Campionat Mondial, unde a devenit campion în trei probe diferite.

Americanul Ted Lighety este campionul mondial în exerciţiu în probele Slalom Gigant, Super G şi Super Combinată şi are ca obiectiv să repete această performanţă la Olimpiada de la Soci.

"La ultimul Campionat Mondial am câştigat trei medalii de aur. Este o performanţă greu de repetat, dar cred că am şanse mari de a câştiga în cele trei discipline. Obiectivul meu este să obţin cel puţin acelaşi timp în fiecare probă", a declarat campionul mondial la schi alpin Ted Ligety.

Lighety este considerat favorit incontestabil doar în proba de Super Combinată, dar are şanse mari să urce pe podium în toate cele patru probe la care va participa.

"La Slalom Gigant principalii adversari sunt Marcel Hirscher şi Alexis Pinturault, care a fost cel mai rapid la Cupa Mondială. La Super G, Aksel Lund Svindal e favorit. Nici nu mă pot considera rivalul lui, pentru că e mai bun ca mine", a adăugat Ligety.

Ted Lighety, în vârstă de 29 de ani, a câştigat în total patru medalii de aur la Campionatele Mondiale şi a devenit campion olimpic în 2006, la Torino, când s-a impus în proba Super Combinată.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑