Chris Froome a câştigat ediţia cu numărul 100



Rutierul formaţiei Sky, Chris Froome, a câştigat ediţia cu numărul 100 a Turului Franţei. După o evoluţie stabilă pe tot parcursul competiţiei, ciclistul nu a mai avut emoţii în ultima etapă, care a avut finişul pe Champs-Elysees. Froome a obţinut acest succes la a treia participare în competiţie şi a devenit al doilea britanic, după Bradley Wiggins, care câştigă Turul Franţei.

Câştigătorul etapei a 21-a a devenit Marcel Kittel, care s-a impus în cele mai multe etape în ediţia centenară, patru la număr. În clasamentul final, Froome i-a devansat pe columbianul Nairo Quintana şi pe spaniolul Joaquim Rodriguez. Quintana a obţinut tricoul alb pentru cel mai bun tânăr şi tricoul alb cu buline roşii pentru cel mai bun căţărător. Tricoul verde în clasamentul pe puncte i-a revenit slovacului Peter Sagan.

Cea mai bună echipă a devenit formaţia Saxo, din care face parte şi Alberto Contador. Spaniolul, considerat favorit la startul competiţiei, a terminat pe locul patru în clasamentul general, după ce a pierdut locul doi în penultima etapă.

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑