Evoluţia sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro



022 августа 2016

Canotorul Serghei Tarnovschi a obţinut cel mai bun rezultat dintre cei 23 de sportivi ce au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Sportivul format la Lvov a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe distanța de 1.000 de metri. Singura medalie a reprezentanților noștri la Rio poate fi retrasă, dacă se va dovedi că Tarnovschi s-a dopat.
Alexandru Şpac şi Zalina Marghiev s-au clasat pe locurile 5. Halterofilul din Bălţi a obţinut acest rezultat în categoria de 77 de kilograme, iar Zalina Marghiev - la aruncarea ciocanului. Un alt halterofil moldovean, Sergiu Cechir, s-a clasat pe poziţia a şaptea în categoria de 69 de kilograme.
Singurul judocan moldovean ajuns la Rio, Valeriu Duminică, a pierdut dramatic în şaisprezecimi şi s-a clasat pe locul nouă în categoria de 81 de kilograme.
Fratele Zalinei Marghiev, Sergiu, s-a clasat pe locul 10 în proba de aruncarea ciocanului.
Luptătoarea de stil liber Mariana Cherdivară-Eșanu a terminat competiţia pe treapta a 11-a în categoria de 58 de kilograme.
Tot pe locul 11 s-a clasat şi un alt sportiv naturalizat, britanicul Aaron Cook. Luptătorul de taekwondo a fost învins în prima partidă în categoria de 80 de kilograme.
Halterofila Natalia Prişcepa a ocupat locul 12 în categoria de pană la 75 de kilograme.
Fratele mai are al lui Serghei Tarnovschi, Oleg, a obţinut locul 14 în proba canoe simplu pe distanța de 200 de metri.
Luptătorul de stil liber Eugen Nedealco a pierdut chiar în prima rundă de calificări şi s-a clasat pe locul 16 în categoria de 74 de kilograme.
Alexandra Mîrca a fost prima noastră sportivă, intrată în concurs la Rio de Janeiro şi a ocupat locul 17 la tir cu arcul.
Lilia Fisicovici a înregistrat al 27-a rezultat la maratonul olimpic.
Alexei Sancov s-a clasat pe locul 34 în proba de natație 200 de metri, stil liber.
Nici Tatiana Chișcă nu a reușit să treacă de calificări la Rio şi a terminat pe locul 36 în proba de natație 100 de metri bras.
Tenismanul Radu Albot a câștigat în primul tur, dar a fost eliminat în şaisprezecimile de finală de croatul Marin Cilic.
Ivan Emilianov şi Dimitriana Surdu nu s-au calificat în finală la aruncarea greutăţii, la fel precum Marina Marghiev-Nikisenko la aruncarea ciocanului.
Natalia Stratulat şi-a încheiat evoluţia încă în runda preliminară a probei de aruncarea discului.
Portdrapelul delegației moldave, Nicolae Ceban, a pierdut în primul tur a concursului în categoria de 97 de kilograme la lupte libere, iar maratonistul Roman Prodius a încheiat competiția pe locul 105.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑