Ancelotti, victorie la meciul său cu numărul 140 în UCL. E departe de recordul competiției



 

**VIDEO** Ancelotti, victorie la meciul său cu numărul 140 în UCL. E departe de recordul competiției

VIDEO Real Madrid-Atletico 1-0. Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a stat pe bancă miercuri seară, în partida de pe Santiago Bernabeu cu rivala Atletico la meciul său cu numărul 140 în UEFA Champions League. Italianul a sărbătorit cu o victorie și o calificare în semifinalele competiției borna aniversară.

Italianul este însă departe de recordul competiției, deținut de Sir Alex Ferguson, care are 190 de meciuri în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.

Cu toate acestea, Carletto poate deveni antrenorul cu cele mai multe trofee UEFA Champions League, dacă îl va câștiga și în acest an. Ancelotti are deja trei, în 2003 și 2007 cu Milan, respectiv în 2014 cu Real Madrid. Momentan, italianul e la egalitate cu englezul Bob Paisley, care a câștigat de trei ori competiția cu Liverpool, în 1977, 1978 și 1981.

Pep Guardiola, singurul antrenor dintre cei patru aflați în semifinalele ediției din acest an care a mai câștigat trofeul, poate egala recordul deținut în „coproprietate” de Ancelotti și Paisley, dacă Bayern va deveni campioana Europei în acest an. Guardiola are două trofee, cucerite cu FC Barcelona, în 2009 și 2011. Ceilalți doi antrenori, Massimiliano Allegri (Juventus) și Luis Enrique (Barcelona) nu au câștigat niciodată competiția.

Tot două trofee (1999, 2008) are și liderul meciurilor în UCL, Sir Alex Ferguson, dar scoțianul s-a retras din antrenorat și nu își mai poate îmbunătăți recordul personal.

Vezi mai jos rezumatul meciului Real Madrid-Atletico 1-0:

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑