Franța - Lituania 80-66. "Cocoșii" lui Tony Parker câștigă în premieră CE



023 сентября 2013

 

></p><p><strong>Performanţă de excepţie pentru reprezentativa de baschet masculin a Franţei! Selecţionata din Hexagon a învins Lituania în finala Campionatului European, scor 80-66, şi a câştigat pentru prima oară în istorie cel titlul continental.</strong></p><p>În direct la Digi Sport, reprezentanţii

Deţinătorii titlurilor din 1937, 1939 şi 2003 au avut un prim sfert reuşit, încheiat în avantaj, 22-19. După ce au trecut cu greu, în semifinale, de campioana en-titre, Spania, francezii au avut de această dată un act secund extraordinar, încheiat cu 31-12.

Sportivii antrenaţi de Vincent Collet şi-au trecut în cont şi sfertul trei, cu 18-16, şi au intrat încrezători în ultima repriză. Cu Nicolas Batum, Boris Diaw şi Tony Parker de neoprit, Franţa s-a impus cu 80-66 şi a declanşat fiesta în Hexagon. Parker a terminat seara doar cu 12 puncte, în condițiile în care marcase 4 în primele trei sferturi!

Nicolas Batum, de la Portland Trailblazers, a marcat 17 puncte, în vreme ce Boris Diaw a adăugat alte 15. Cel mai bun marcator al Lituaniei a fost Linas Kleiza, jucător cu șapte sezoane de experiență în NBA, care a izbutit 20 de puncte. 

Spania a cucerit bronzul fără emoții

Spania a obținut medalia de bronz, după ce a învins fără probleme Croația, scor 92-66. Sergio Llull a marcat 21 de puncte, în vreme ce Marc Gasol și-a trecut în cont 17.

Croația n-a mai cucerit o medalie în cadrul competiției din 1995. Cel mai bun marcator al său a fost Bojan Bogdanovic, cu 22 de puncte. În primul meci de la CE, Spania a trecut tot de Croația, scor 68-40.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑