UEFA laudă performanța istorică a Stelei! Superlativele forului european



023 сентября 2014

 

**UEFA laudă performanța istorică a Stelei!** Superlativele forului european

Steaua a impresionat în duelul cu danezii de la Aalborg și a învins cu 6-0 în prima etapă a grupelor UEFA Europa League. Site-ul forului european a lăudat performanța roș-albaștrilor, alături de cea pe care a relizat-o PAOK, prin victoria cu Dinamo Minsk din Grecia, scor 6-1.

UEFA subliniază recordul Stelei de pe Arena Națională, campioana României fiind prima din istoria Europa League care a reușit să marcheze de 6 ori într-un singur meci, după ce la pauză scorul a fost egal. Fără doar și poate, Arlauskis a fost cel mai bun om al echipei lui Gâlcă în prima parte a partidei.

Hat-trick-ul lui Claudiu Keșeru, cel mai rapid din istoria competiției (11 minute), a fost amintit și el de site-ul UEFA, care subliniază faptul că stelistul l-a depășit la acest capitol pe Steven Gerrard, autorul unei triple în sezonul 2010-2011 din Europa League, într-un meci dintre Liverpool și Napoli.

La Salzburg, Jonathan Soriano a izbutit un super gol împotriva lui Celtic, cel cu numărul 2.700 din a doua competiție europeană (VIDEO AICI).

În meciul din Croația, dintre Dinamo Zagreb și Astra Giurgiu, scor 5-1, tabela a fost închisă de Ante Coric (VIDEO AICI). La 17 ani și 157 de zile, acesta este acum al patrulea cel mai tânăr jucător care înscrie în UEFA Europa League.

Prima poziție este ocupată de Romelu Lukaku. La 16 ani și 218 zile, belgianul a intrat în istorie după ce a punctat într-un meci dintre Anderlecht și Ajax, din sezonul 2009-2010, primul în formatul actual al competiției.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑