Artur Ioniță e mândria antrenorilor! Cum și-a început cariera internaționalul moldovean



025 февраля 2016

Evoluţiile  de senzaţie ale lui Ioniţă în Serie A le-au oferit un nou motiv de mândrie foştilor săi antrenori. Aceştia au povestit cum Artur Ioniţă a făcut primii paşi în fotbal, dar şi cum a debutat la prima echipă a Zimbrului la doar 16 ani. 

Chiar dacă a stat departe de teren aproape nouă luni din cauza accidentărilor, acum Ioniță şi-a revenit şi se află într-o formă de senzaţie. În primele două luni ale lui 2016, el a fost titular în toate cele nouă meciuri jucate pentru Hellas Verona în Serie A şi a înscris două goluri.

Ultima dată, Ioniţă şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în partida din etapa a XXVI-a cu Chievo Verona. Golul marcat de fotbalistul moldovean a făcut înconjurul lumii, iar presa internaţională l-a ridicat în slăvi.

Primul antrenor al lui Ioniţă, Veaceslav Carandaşov este mândru de elevul său dar şi de evoluţiile sale de excepţie în unul dintre cele mai tari campionate din lume:

"L-am felicitat, el mi-a răspuns. Sunt mândru că jucătorii moldoveni reuşesc să marcheze goluri spectaculoase."

Antrenorul şi-a amintit de primul meci al lui Ioniţă pe când avea doar opt ani. Carandaşov a găsit în arhiva personală şi o fotografie cu acesta: 

"Am găsit în arhivă o poză foarte interesantă. Este una din puţinele fotografii. Nu ştiu dacă o are şi Artur. El era cel mai mic în grupa mea. Muncea foarte mult şi mereu era în titular când jucam deja în Campionatul Moldovei."

Veaceslav Carandaşov antrenează şi în prezent copii de diferite vârste. Viitorii fotbalişti spun că urmăresc evoluţiile lui Ioniţă şi vor să ajungă exact ca el, să joace în cele mai tare campionate:

"Artur Ioniţă este un exemplu pentru mine. El face furori şi nu lasă nimic în urmă. Încearcă să dea totul pe teren. Îl văd şi la naţională cum se străduie."

"Pentru asta trebuie să muncesc ca el sau poate chiar mai mult. Să fiu ascultător ca el şi să nu am niciun conflict cu antrenorul."

Artur Ioniţă şi-a început cariera la Zimbru Chişinău, iar la prima echipă a debutat la vârsta de 16 ani, sub comanda lui Oleksandr Sevidov. Tehnicianul ucrainean la introdus în teren la meciul din Supercupa Moldovei cu Sheriff Tiraspol. 

"La acea vârstă,el juca fotbal destul de matur. El era foarte bine pregătit fizic. Cel mai important e că înţelegea fotbalul. El dorea să joace acel fotbal pe care noi îl doream. Pot să mai menţionez încă o dată că era intelectual pe terenul de fotbal", a adăugat fostul antrenor al Zimbrilor, Alexandr Sevidov.

La naţionala Moldovei Ioniţă şi-a făcut debutul la 18 ani. Atunci ca şi acum selecţioner era Igor Dobrovolski. Mijlocaşul a fost titular în partida cu Elveţia din preliminariile Mondialului din 2010.

"Cel mai important este ca un jucător să fie în formă. Acum pentru mine e important că băiatul joacă meci de meci. Cu cât este mai puternic campionatul, indiferent la ce echipă joacă, cu atât este mai mare imboldul pentru tinerii fotbalişti", a spus antrenorul naționalei Moldovei, Igor Dobrovolski.

Artur Ioniță evoluează în Serie A din vara anului 2014. De atunci, el a disputat 39 de meciuri pentru Hellas Verona şi a marcat de cinci ori.

În 2014, Ioniţă a fost desemnat fotbalistul anului în Moldova.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑