A mai rămas o zi până la alegerea noului președinte FIFA! Află cine sunt favoriții



025 февраля 2016

Noul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Fotbal va fi ales mâine la Zurich. În cursa pentru fotului de şef al FIFA s-au înscris cinci candidaţi. Oficialii Federaţiei Molodeneşti de Fotbal au anunţat anterior că FMF îl va susţine la alegeri pe Gianni Infantino, actualul secretar general al UEFA.

Un alt favorit este șeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, din Bahrain. 

Tokyo Sexwale face parte dintre cei trei candidaţi cotaţi cu şanse minime, alături de francezul Jerome Champagne, fost secretar general adjunct al FIFA, şi de prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein.

Dacă niciun candidat nu va ieşi învingător din primul tur, atunci candidatul cu cel mai mic număr de voturi primite va fi eliminat pentru următorul tur de scrutin. Aşa se va întâmpla până când vor rămâne doar doi candidaţi. Potrivit regulamentului, votul secret este obligatoriu.

"Sunt singurul candidat care crede că votul trebuie să fie într-adevăr secret. Nu am cerut de la nicio federaţie să anunțe public sprijinul faţă de mine. Dacă este un vot secret, atunci ei au dreptul să aleagă aşa cum consideră că e mai bine în ziua alegerilor", a declarat indignat Ali Bin Al Hussein.

Fostul preşedinte, Sepp Blatter şi-a dat demisia în vara anului trecut la câteva zile după ce a fost reales pentru al cincilea mandat. El a luat această decizie în urma scandalului de corupţie de la FIFA.

Anul trecut în luna octombrie, Sepp Blatter, care asigura interimatul, alături de şeful UEFA, Michel Platini au fost suspendaţi pentru opt ani de Comisia de Etică a Federaţiei Internaţionale. Cei doi au fost sancţionaţi pentru suspiciuni de corupţie.

Ulterior, Comisia de Apel al FIFA le-a redus pedeapsa cu doi ani. Înainte cu o zi de alegeri, atât Blatter cât şi Platini au anunţat că vor sesiza de această dată Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑