Mai mult decât Șahtior! UEFA a făcut publice sumele pe care le-a luat Steaua pentru meciurile din UCL



Mai mult decât Șahtior! UEFA a făcut publice sumele pe care le-a luat **Steaua** pentru meciurile din UCL

Steaua nu și-a mai plătit jucătorii și angajații de câteva luni bune, iar criza financiară începe să se facă simțită și în cadrul grupării din bulevardul Ghencea.

Și totuși, lucrurile nu ar trebui să stea așa! Steaua este o echipă care a reușit câteva vânzari foarte importante în cursul ultimului an: Chiricheș a plecat la Tottenham pe 9 milioane de euro, Rusescu s-a dus la Sevilla pe 2,2 milioane și s-au luat niște bani și pe Alexandru Bourceanu, care a fost vândut înainte să-i expire contractul.

Mai mult decât atât, Steaua a luat o grămadă de bani și de la UEFA, în urma participării în grupele celei mai tari competiții intercluburi în toamna anului trecut! Forul european a dezvăluit că reprezentanta României a încasat 15,2 milioane de euro, ceea ce reprezintă chiar mai mult decât echipa pregătită de Mircea Lucescu, Șahtior Donețk, căreia i-au fost virați puțin peste 14 milioane de euro. 

Câștigătoare pentru a zecea oară a celui mai important trofeu intercluburi, Real Madrid a încasat pentru această performanță 57.414.000 de euro. Puțin peste 50 de milioane a ridicat finalista concitadină Atletico, în timp ce PSG a luat peste 54 de milioane. Cea mai mică sumă pe care a primit-o vreo echipă din Champions League a fost de 11,1 milioane de euro, iar de acești bani au beneficiat cehii de la Viktoria Plzen.

În Europa League, Pandurii Târgu a încasat 2.533.468 de euro, în timp ce câștigătoarea competiţiei, FC Sevilla, s-a ales cu un premiu de 14.612.120 de euro.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑