Bale, un transfer făcut din orgoliu? Perez recunoaște că Neymar era ținta verii la Real



025 октября 2013

></p><p><strong>Înaintea duelului de cinci stele dintre Barcelona și Real Madrid (sâmbătă, ora 19:00, Digi Sport 1), rivalitatea dintre cei doi granzi din La Liga pare că se va da și între noile achiziții.</strong></p><p>Neymar, pe de o parte, dar și

Deși a fost aproape să ajungă la Real în 2005, pe vremea când avea 14 ani, Neymar n-a fost păstrat de Real Madrid în lot, iar asta a părut să cântărească decisiv în mintea fotbalistului. Atunci când a avut de ales între Real și Barcelona, 8 ani mai târziu, "perla Braziliei" nu a stat pe gânduri și a semnat cu trupa blaugrana, pentru o sumă de circa 57 de milioane de euro.

După ce i-au promis fotbalistului bonusuri regale, plus o vilă de lux la 10 kilometri distanță de stadionul "Santiago Bernabeu", cei de la Real erau convinși că 100 de milioane de euro vor fi suficiente pentru transfer. Dar Neymar se hotărâse deja în privința viitorului său, iar cei de la Santos n-au făcut apoi decât să tergiverseze negocierile cu Real. "Când noi semnam contractul, Real Madrid trimitea fax-uri și emailuri disperate în Brazilia", a povestit amuzat Sandro Rosell, președintele Barcelonei. Episodul l-a făcut pe Perez să se reorienteze.

Tottenham a stors cât mai mulți bani din conturile spaniolilor, Bale a ajuns la Real Madrid, iar "galacticii" au dat lovitura de imagine prin care transferul lui Neymar la Barcelona a căzut în plan secund. "Transferul lui Neymar ar fi stricat ecosistemul de la Real Madrid. A trebuit să negociem cu mai multe părți și am calculat că întreaga afacere ne-ar fi obligat să cheltuim în jur de 150 de milioane de euro. Dacă Neymar ar fi sosit la Real, nu sunt sigur că l-am mai fi luat pe Bale", a admis recent Florentino Perez.

Ironia face ca Bale să fi fost dorit de Barcelona chiar în perioada 2010-2011, atunci când Real era favorită să-l aducă pe Neymar în Spania! În final, catalanii au pus mâna pe brazilianul-minune, iar galezul a sosit ca un "contraatac" în perioada de mercato, pentru aproximativ 100 de milioane de euro. O sumă imensă pentru un jucător care reprezenta doar a doua opțiune a clubului în urmă cu câteva luni, subliniază Ben Hayward, editorialist Goal.com.

Barcelona - Real Madrid e în direct la Digi Sport 1, sâmbătă, de la ora 19:00. Fazele VIDEO sunt în timp real pe digisport.ro.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑