Dani Pedrosa a câştigat Grand Prix-ul Malaeziei, dominat de incidentul dintre Rossi şi Marquez



025 октября 2015

**Dani Pedrosa a câştigat Grand Prix-ul Malaeziei,** dominat de incidentul dintre Rossi şi Marquez

Dani Pedrosa a câşigat Grand Prix-ul Malaeziei, de la Sepang, penultima etapă a sezonului 2015, dar victoria pilotului de Repsol Honda a căzut în plan secund, după incidentul în care au fost implicaţi Valentino Rossi şi Marc Marquez.

Cu 14 tururi înainte de final, cei doi se aflau unul lângă celălalt, în zona locului 3. Rossi şi Marquez făcuseră depăşiri succesive, dar în virajul 13, spaniolul a căzut.

Liderul clasamentului general şi actualul deţinător al titlului s-au atins de nu mai puţin de două ori, însă doar "Doctorul" a rămas în şaua motocicletei. Marquez a abandonat, iar directorul de cursă, Mike Webb, a hotărât să îl penalizeze pe liderul clasamentului general.

Astfel, Rossi a primit 3 puncte de penalizare pe licenţa de pilot şi, în consecinţă, va pleca ultimul de pe grilă în cursa de la Valencia, de peste două săptămâni, decisivă pentru soarta titlului mondial. Echipa Yamaha Movistar a facut apel.

Jorge Lorenzo, principalul rival al lui Rossi, a încheiat Grand Prix-ul Malaeziei pe poziţia secundă, în urma lui Dani Pedrosa. Rossi şi Lorenzo sunt despărţiţi în prezent de 7 puncte în clasamentul general.

Valentino a prins podiumul în Malaezia, dar misiunea sa va fi una extremă pe circuitul Ricardo Tormo, de la Valencia, o pistă pe care se depăşeşte foarte greu.

Acela este locul în care multiplul campion mondial a pierdut trofeul în "finala" din 2006, în faţa americanului Nicky Hayden.

Ultima cursă din acest sezon se va desfăşura pe 8 noiembrie şi va putea fi urmărită ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑