Tinerii informaţi cu privire la prevenirea HIV/SIDA 




 

 

                                           

                               

 

 

                                  

 

 

Astăzi, 25 noiembrie, Asociaţia Obştească „Sănătate pentru Tineri” şi reţeaua Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita”, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, organizează o sesiune de informare privind prevenirea HIV/SIDA, în contextul marcării Zilei Mondiale de Combatere HIV/ SIDA (1 decembrie 2013).

 

La eveniment a participat Viceministrul Tineretului şi Sportului Sergiu STANCIU şi reprezentanţi ai Direcţiei Programe de Tineret din Minister, care s-au referit la contribuţia Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor pentru serviciile de informare şi consiliere în prevenirea acestor maladii, menționând pe această cale suportul şi deschiderea Ministerului pentru asemenea iniţiative.

 

Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor oferă adolescenţilor şi tinerilor servicii complexe de informare şi consiliere privind sănătatea sexual-reproductivă, educaţia prenatală şi postnatală, mentală, dereglări de nutriţie etc. Totodată, în cadrul centrelor tinerii beneficiază de asistenţă medicală, psihologică şi socială calificată. Aici sunt efectuate o serie de activităţi de instruire şi educare atât pentru tineri, cât şi pentru alţi membri ai comunităţii, cum ar fi profesorii, părinţii, autorităţile publice locale referitor la problemele prioritare de sănătate şi dezvoltare a adolescenţilor.

 

În procesul de extindere a serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor, care are loc în prezent în Republica Moldova, au fost create Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CSPT) în toate raioanele şi municipiile ţării.

 

 





  


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑