Atașamentul fanilor germani nu are margini! Ce au făcut în ajun de Crăciun



025 декабря 2014

 

O formaţie care ocupă locul 10 în liga a doua din Germania umple stadionul chiar şi în ajunul Crăciunului. Nu pentru un meci de fotbal, dar pentru a se bucura alături de microbişti de magia sărbătorilor de iarnă. 27.000 de fani ai echipei Union Berlin s-au strâns pe stadion pentru a cânta colinde.

Atașamentul de care dau dovadă fanii echipelor din Germania a ieșit încă o dată în evidență. 27 de mii de fani ai clubului Union Berlin s-au strâns pe stadion pentru a cânta colinde de Crăciun având în mână câte o candelă.

Această tradiție a început în urmă cu 12 ani, atunci când echipa trecea printr-o perioadă grea și suferise 10 înfrângeri consecutive.

În 2002, pe arena din Berlin au fost prezenți doar 89 de fani, dar numărul lor a crescut de la an la an.

În urmă cu 12 luni, aproape 17 mii de suporteri au fost prezenți la eveniment, cântând timp de 90 de minute.

Fanii lui Union Berlin au salvat clubul de nenumărate ori din situații delicate.

În 2004, clubul avea nevoie de aproape 2.000.000 de euro pentru a evita falimentul, iar suporterii au organizat o campania numită "Sângerează pentru Union".

Aceștia au donat sânge, iar banii au intrat în conturile clubului.

Patru ani mai târziu, susținătorii lui Union au răspuns din nou când echipa lor a avut nevoie de ajutor. Clubul din Berlin a trebuit să-și modernizeze stadionul, iar oficialii și-au dat seama că nu pot realiza acest lucru decât cu ajutorul fanilor.

Peste 2.400 de voluntari au muncit atunci în total mai mult de 140 de mii de ore, iar renovarea a fost terminată în 300 de zile.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑