OMAGIU! Sute de fani au depus flori şi tricouri ale echipei Ajax lângă casa lui Johan Cruyff



Sute de fani au depus flori şi tricouri ale echipei Ajax lângă casa din Amsterdam a lui Johan Cruyff, poate cel mai faimos fotbalist olandez din toate timpurile, care a decedat joi.

Printre cei care au ajuns la locuinţa în care s-a născut legendarul fotbalist au fost şi o parte din rudele acestuia.

"Sunt nepoata lui. Am vrut să îl vizitez în aprilie. Am crezut că starea de sănătate s-a îmbunătăţit, însă săptămâna trecută am auzit e din nou la spital. Iată că am primit această veste tristă", a relatat nepoata lui Cruyff, Nathalie Cruyff.  

Un omagiu lui Cruyff au adus şi oficialii clubului Barcelona, la care a evoluat în anii '70 ai secolului trecut. 

"Este o zi foarte tristă pentru toți fanii Barcelonei. Johan Cruyff este una din cele mai importante personalităţi din istoria fotbalului. A fost un fotbalist și un om foarte important. El s-a remarcat prin munca depusă, nu numai ca jucător, dar şi ca antrenor. Cruyff a schimbat complet fotbalul", a menţionat preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu.  

Foştii jucători ai naţionalei Olandei regretă dispariția marelui fotbalist care a reprezentat epoca ascensiunii fotbalului olandez printre marile puteri.

"Johan Cruyff este cel mai mare jucător din istoria clubului Ajax. În anii '70, el a fost magnific. Sunt mai tânăr, însă cunosc toate calităţile pe care le-a avut. Ştiu tot şi despre ce a făcut pentru echipa națională", a specificat fostul portar  Van der Sar

Johan Cruyff, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, a încetat din viață la Barcelona, înconjurat de familia sa, după o luptă grea împotriva cancerului.

Triplu câștigător al Balonului de Aur, Johan Cruyff a fost un simbol al fotbalului în anii '70, membru al naționalei Olandei, care a disputat finala Cupei Mondiale din 1974.

Cu Ajax el a câștigat de trei ori consecutiv Cupa Campionilor Europeni între 1971 și 1973.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑