EXCLUSIV Sfatul lui Luce pentru Gâlcă: ”Trebuie să intre în filosofia Stelei, să-i înțeleagă succesul”



 

**VIDEO EXCLUSIV** Sfatul lui Luce pentru Gâlcă: ”Trebuie să intre în filosofia Stelei, să-i înțeleagă succesul”

Mircea Lucescu, cel mai valoros antrenor român al ultimilor ani, crede că Steaua a beneficiat în ultimii ani de problemele financiare ale rivalelor sale și de aceea a dominat atât de categoric Liga 1.

„Nu cred că va fi ușor pentru Steaua. E o echipă cu experiență în campionatul nostru, sigur că în această perioadă ei au avut o forță financiară care a depășit-o pe cea a celorlalte echipe, asta i-a ajutat foarte mult, au profitat și de căderea lui Rapid și de cea a lui Dinamo sau a altor echipe importante, precum cele din Cluj și Timișoara.

Stabilitatea fianciară care le-a permis să ducă până la sfârșit campiontul, în condițiile în care ei au transferat cei mai valoroși fotbaliști din țară. Nu știu ce se va întâmpla în continuare, dar ar fi bine pentru fotbalul românesc să existe cel puțin 4-5 echipe care să se bată la titlu”, a fost de părere antrenorul lui Șahtior Donețk.

„Il Luce” îl avertizează pe Costel Gâlcă, noul antrenor al Stelei, că nu va avea viață ușoară la echipa campioană a României, pentru că așteptările sunt mari și trebuie să continue ceea ce a început Reghecampf.

„Lui Gâlcă nu o să-i fie ușor, pentru că echipa are un stil de joc, este obișnuită cu un anumit mod de comportament, cu o anumită filosofie, trebuie ca antrenorul să intre în filosofia echipei, să înțeleagă ceea ce s-a întâmplat și ceea ce i-a dus la succes”, a mai spus Lucescu, într-un interviu exclusiv acordat Digi Sport.

Antrenorul român de 68 de ani a explicat și de ce a ales să rămână la Șahtior, deși putea da curs unei oferte din Turcia.

„Eu sunt român, nu cred că există pe lumea asta un român care, în momente de dificultate, părăsește locul. Au fost 10 ani extraordinari cu multe victorii, cu multe campionate câștigate, cu stadioane arhipline, cu suporteri alături de noi, probabil va fi și un an mai greu. În astfel de momente se văd oamenii care sunt oameni.

Era foarte ușor să fi părăsit, să fi semnat un contract pe trei ani cu altă echipă, pesemne că ar fi fost ultimul meu contract. Prefer să rămân în club, încă un an, aici, să-mi închei contractul în mod corect, civilizat, profesional și să încerc să mențin echipa la un nivel care a fost”, a încheiat Lucescu.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑